• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Hakk`ın olmadığı yer bizatihi zulmettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu Mahallesi'nde (Hoşap) düzenlenen “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı etkinlikte, hak ve adaletin olmadığı yerlerde zulmün olduğuna dikkat çekildi.

İslam Arslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Samet Dursun'un okuduğu mevlidin ardından, Eğitimci-Yazar Faysal Aslan bir konuşma yaptı.

Hakkın olduğu yerde adaletin de olması gerektiğini belirten Aslan, adaletin yanında da gücün olması gerektiğini dile getirdi.

Aslan, "Hak tek başına olmaz. Hak adaletle gerçekleşir. Hz Ebubekir'in (ra) 'Kuvvet olmayan yerde adalet acizdir. Adaleti olmayan güç zulümdür.' demiştir. Bugün dünyanın haline baktığımız zaman bunu görüyoruz. Elinde güç olanlarda adalet yok ve dünyanın her bir tarafında kan akıyor. Dünyanın her tarafında sömürü var. Yine dünyayı sahiplenen ve onu kendi aralarında parselleyen güçler vardır. Bir tarafta Amerika ve Rusya her tarafta gücü yettiği bütün insanların kanını emiyor ve eziyor. İşte adalette güç olmayınca gücü elinde bulunduran adaletsizler, bütün bunları yapmaya kadir oluyor." dedi.

Hak ve adaletin olmadığı yerde zulmün olduğuna dikkat çeken Aslan, "Allah 124 bin Peygamber göndermiştir. Bu Peygamberlerin hepsi kavmine hak ile beraber adaleti de götürmüştür. Yani Peygamberler kurtuluşun, adaletin rehberleridir. Peygamberler kurtuluş yolunu insanlara gösteriyor. Peygamberler özgürlüğün rehberleridir ve Peygamberler ezilmişlerin önderleridir. Batıl fikirlerde İslam'ın, hakkın olmadığı yerlerde adalet göremeyiz. Onlarda adalet olmaz. Onlarda ancak zulüm vardır. Çünkü Hakk'ın olmadığı yer bizatihi zulmettir." diye konuştu.

Etkinlik, program sunucusu Murat Bayram'ın okuduğu duanın ardından son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir