• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Van`ın köylerinde Kutlu Doğum etkinlikleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla İpekyolu ilçesine bağlı Kıratlı ve Gevaş ilçesine bağlı Balaban  köylerinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kıratlı köyündeki program, Mülazım Alpata'nın Kur'an-ı Kerim  tilavetiyle başladı, Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Selahattin Ülkümen İlkokulu öğrencilerinin Peygamber Efendimizle ilgili okuduğu şiir ve ilahilerin ardından programa konuşmacı olarak katılan Ömer Arslan, Peygamber Efendimizin (sav) hayatından örnekler verdi.

İslam dininde hak ve adaletin öneminden bahseden Arslan, Peygamber Efendimizin insanlara, hayvanlara adaletli olduğu gibi düşmanlarına karşı da her zaman adaletli olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum etkinliğinin ikinci adresi olan Balaban Mahallesi'nde de etkinlik coşkulu bir şekilde sürdü.

Etkinlik, Yusuf Türk'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerler devam etti.

Mülazım Alpata'nın okuduğu mevlidin ardından Eğitimci-Yazar Faysal Aslan, bir konuşma yaptı.

"Ölü kalp Peygamber sevdasıyla dirilir"

Peygamber sevdası ile kalplerin yeniden dirileceğini söyleyen Aslan, "İslam dini verilen bütün nimetler arasından en güzelidir. Allah bizlere kurtuluş rehberi Hz Muhammed (sav)'i göndermiştir. Malumunuz her yılın Nisan ayında rahmetin yağdığı bu ayda peygamber sevdası nedeniyle etkinlikler yapıyoruz. Nisan ayının yağmur bereketi Peygamberimizin (sav) misali gibidir. Nasıl ki yağmur yeryüzüne inip her tarafı yeşillendiriyorsa Peygamber Efendimizin (sav) misali de böyledir. Ölü bir kalpte ruh gider. Peygamber sevdası olmayan ölü kalpte ruh giderken her türlü pislik meydana gelir. Ölü kalp Peygamber sevdasıyla dirilir. Nasıl ki yeryüzü yeşilleniyor Peygamber sevdasıyla da ruh yeniden uyanıyor." şeklinde konuştu.

Hak ve adaletin ancak Kur'an'a ve Peygamber Efendimizin (sav) sünnetine uyarak mümkün olacağını belirten Aslan, "Yüce Allah, bizi Hz. Peygamberimizin yolundan gidenlerden eylesin. Onun ahlakı ile ahlaklandırsın. Çocuklarımızı da peygamber ahlakıyla yetiştirsin, kadınlarımızı ve kızlarımızı da Hz Fatıma (r.a.) ve Hz Hatice (r.a.) ahlakıyla ahlaklandırsın. Allah bizleri peygamberin yolundan uzaklaştırmasın ve bu yoldan ayaklarımızı sabit kılsın inşallah." temennilerinde bulundu.

Etkinlikler, okunan duaların ardından son buldu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir