• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
"Yeryüzünde adaletsizlikler olduğu sürece sıkıntılar bitmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de ziyaretlerine devam eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bingöl`de ziyaretlerine devam eden Yılmaz, Merkez Sancak Beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada vatandaşlara hitap eden Yılmaz, Bu bölge ile ilgili olarak en önemli çalışmalarından birinin yol çalışması olduğunu ifade ederek, "Karlıova, Erzurum yolunda üzerinde ordan kurtarıyor. Genç, Diyarbakır yolu üzerinde oda ordan kurtarıyor. Solhan Muş yolu üzerinde oradan bir hareket geliyor.  Bu bölgelerimiz, Sancak, Adalı, Kiğı taraflarına geldiniz zaman biraz çıkmaz sokak gibi biraz geliyorsunuz geri dönüyorsunuz. Buradan başka ile geçiş yapamıyorsunuz. Buda buradaki ekonomiyi zayıflatıyor. Bu konuda en büyük projemiz, Erzincan yolu projemizdir.  Sayın başbakan Bingöl`e gelindiğinde bu müjdeyi vermişti biliyorsunuz. Tüneller, viyadükler sadece o projenin bedelli 400 milyonun üzerinde. Şimdi o bittiği zaman oradan Yedisu`dan Erzincan`a bağlantı yapacağız. Bunu yaparken, bir taraftan karayolları ile konuştum, Bingöl il merkezinden Sancak beldesi, Adaklı ilçesine yeni bir projelendirme yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

16 Nisan`da yapılacak referanduma ilişkin konuşan Yılmaz, partilerin değil, sistemin oylanacağını söyledi.

Yılmaz, "16 Nisan'da adaylar veya partiler yarışmayacak. Bu bir genel seçim değil, yerel seçim de değil. 16 Nisan'da bir yönetim sistemini oylayacağız. Şuna karar vereceğiz,  12 Eylül'de kurulan, askeri yönetimden sonra yapılan mevcut yönetim sistem mi devam etsin, yoksa yeni bir yönetim sistemi mi olsun." şeklinde konuştu.

"Mevcut sistemin birçok arızası olan bir sistemdir" 

Mevcut sistemin birçok arızası olduğunu dile getiren Yılmaz, "Birçok sıkıntısı olan bir sistemdir.  Türkiye'ye, bütün bölgelerimize birçok ekonomi ve siyasi krizler üretmiş bir yapıdır. Bu millet, bu sistemden çok çekti. Mevcut sistem yasaklar getirdi, bu mevcut sistem müdahaleler getirdi. En son 15 Temmuz'u getirdi. Bunu mevcut sistemde yaşadık. Ondan önce 27 Nisan, ondan sonra 28 Şubat var, 2001 ekonomik krizi var. Bu sistem sürekli bir şekilde ekonomik ve siyasi kriz üreten bir sistemdir. Artık eskimiş bir sistem, biz buna 82 veya 60 model araba diyoruz. Kaptanımız iyi çok şükür ama arabada iş yok. Arabanın artık modeli eskimiş, şanzıman dağıtmış, kaportası eskimiş bu arabayı değiştirelim diyoruz." ifadelerini kullandı.

Son 14 yılda çok hizmet yapıldığını ifade eden Yılmaz, "Bu hizmetler sistem sayesinde değil, iyi bir liderimiz geldi, güçlü bir parti oldu, istikrar oldu, yasaklar kalktı, demokraside standartlar yükseldi, ekonomide çok büyük başarılar elde edildi. Sosyal politikalarda, fakir fukaraya birçok imkanlar oluşturuldu. Dış dünyada daha itibarlı hale geldik son 14 yılda. Bu kadar hizmet güven ve istikrar veren bir yönetimle, bir liderle yapıldı. Ama bu lider ve parti geçici, insana ve partiye bağlı bir istikrar oldu. İnsan, lidere ve partiye bağlı bir hizmet oldu. Şimdi diyoruz ki bu artık kişiye bağlı olmasın, sistemden kaynaklanan bir istikrar olsun. Sistemi düzgün yapalım ki, kim gelirse gelsin istikrar olsun." diye konuştu.

"Bizim ortaya koyduğumuz model, tek adam modeli değildir." diyen Yılmaz, "Bizimki şu anda halkımızın oylayacağı demokratik bir seçimdir. O seçimin sonucunda milyonlarla insanın oyuyla, rekabetçi bir seçimle bir kişinin belli bir süreyle iktidara gelmesidir ve o süresi bittiğinde halka hesap vermesidir. Bu tek adam rejimi olur mu? Seçimin olduğu yerde, rekabetin olduğu yerde tek adam rejimi olur mu Allah aşkına." diye belirtti.

"Adaklı alimleri yetiştiren bir İlim memleketidir"

Sancak beldesindeki ziyaret programı ardından Adaklı ilçesine geçen Yılmaz, vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Yılmaz, Adaklı bir İlim memleketi, burada yetişen çok sayıda alimler var. Gerçekten hepimizin iftihar ettiği,  çok çok sevdiği güvendiği bir beldeyiz. Cenab-ı Allah Adaklıları muhafaza etsin. Birlik, beraberliğini ve kardeşliğini daim etisin inşallah." dedi.

"İdlib`de bir katliam yapıldı kimyasal silahlarla"

Suriye Irakta yaşananlara da değinen Yılmaz, "Suriye`de yapılan insanlık dışı hadiseyi görüyorsunuz. Bir savaş suçu işleniyor orda. İdlib`de bir katliam yapıldı kimyasal silahlarla. Savaşında bir ahlakı olur. Savaşın bile bir hukuku vardır. Savaşta bile yapılmayacaklar işler vardır. Bizim medeniyetimizde bu böyledir. Peygamber efendimiz buyuruyor; Çocuk, Yaşlıya, kadına ve ağaca dokunulmaz.  Savaşında bir sınırı vardır. Ama maalesef bunlar ne ahlakı, ne hukuku tanıyorlar ve her türlü katliamı yapıyorlar." dedi.

"Dış güçler, bu topraklar üzerinde oyunlar oynuyorlar"

Bir sürü değişik bölgelerden gelmiş dış güçler, bu topraklar üzerinde oyunlar oynadıklarını dile getiren Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle devam etti: "Türkiye`ye son günlerde niye kızıyorlar sizce, niye uğraşıyorlar bizim bu referandumla, onlara ne Allah aşkına. Biz karar vereceğiz değil mi?  bizim halkımız gidecek oy verecek. Niye bu beli ülkelerdeki basın yayın organları, yönetimler, ‘hayırcı` hale geldiler. Bunun üzerinde biraz düşünmemiz gerekmez mi arkadaşlar. Biz onların referandumlarına karışıyor muyuz? Niye bu referandumda taraf tutuyorlar? ‘Evet` diyenlere propaganda imkanı vermiyorlar. ‘Hayır` diyenlere kapılarını açıyorlar. Onlara ne bizim referandumuzdan."  şeklinde konuştu.

16 Nisan`da Türkiye`nin güçlenmesini ve gelişmesini istemeyenlerin sandıkta en güzel cevabını alacaklarını vurgulayan Yılmaz, Türkiye güçlü olsun ki, hem kendi vatandaşına sahip çıksın ve mazlumlara sahip çıksın. Güçlü olsun ki, bu oyunları bozsun. Türkiye`nin onların oyunlarını bozmasından rahatsızlar." dedi.

Avrupa`nın çifte standart uygulamalarına değinen Yılmaz, Avrupalı aslında kendilerine baksın. Maalesef Avrupa`da yabancı düşmanlığı yükseliyor. Irkçılık ve İslamiyet düşmanlığının her geçen gün yükseldiğini söyledi.

Yılmaz, son olarak, yeryüzünde adaletsizlikler olduğu sürece, sıkıntılar bitmez. Birinci, ikinci sınıf insan, tarih ederseniz. Yeryüzünde sorun bitmez. Adalet hepimize lazım. Kaynakları beli bir coğrafya yese olur mu? Dünyada bir adalet ve denge lazım. Herkesin nimetlerden istifade etmesi lazım." şeklinde konuştu.

Adaklı ilçesinde vatandaşlarla bir süre görüşen Yılmaz, daha sonra İlçe kaymakamlığına geçerek, burada toplanan köy muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Adaklı ilçesi ziyareti ardından Kiğı ilçesine geçen Yılmaz, burada da ziyaret ve programlarına devam etti. Kiğı ilçe kaymakamlığı ve belediye ziyaretleri sonrasından İlçeden ayrıldı.

Yılmaz`ın ziyaret programına, AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu, Sancak belde Belediye başkanı Nusret Koçin, İlçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir