• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Çin`den Suriye`de siyasi çözüm çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, ABD'nin Suriye hava üssüne düzenlediği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hua Chunying, "Suriye'de düzenlenen kimyasal silah saldırısını kınıyoruz. Birleşmiş Milletler'in ilgili kuruluşlarının Suriye'de kimyasal silahların kullanılıp kullanılmadığına dair bağımsız ve kapsamlı soruşturma yapmasını destekliyor, tarihi sınavlardan geçebilen ve gerçeklere uygun bir sonuca varılmasını istiyoruz. ABD'nin operasyonuna ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu an için en acil görev Suriye'deki durumun daha da kötüleşmesini önlemek ve zor sağlanan bu siyasi çözüm sürecini korumaktır."

Chunying, bir gazetecinin ABD tarafının Suriye operasyonunun Kuzey Kore'ye yapılan bir uyarı niteliği taşıyıp taşımadığı sorusu üzerine, "Çin'in Kore Yarımadası nükleer sorununa yönelik tutumu değişmedi. Sorunun diyalog ve barışçı yollarla çözülmesinin tüm tarafların çıkarlarına uygun olduğunu düşünüyoruz. Çin, ilgili taraflarla beraber Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve bölgede barış ve istikrarın korunması için çaba göstermeye devam edecektir." cevabını verdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir