• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DİKA Siirt`te kamu ihale kanunu teknik destek eğitimi verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Belediyesi tarafından, Dicle Kalkınma Ajansı`nın (DİKA) Teknik Destek Programı kapsamında Ajans`a sunulan “Yaklaşık Maliyet Hesaplama ve Hakediş Düzenleme Eğitimi” projesi başarılı bulunarak eğitim gerçekleştirildi.

DİKA`nın Teknik Destek Programı kapsamında Siirt Belediyesi`nin “Yaklaşık Maliyet Hesaplama ve Hakediş Düzenleme Eğitimi” adlı projesi Ajans tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başarılı bulunduktan sonra eğitim verildi. Eğitime, Siirt Belediyesi ile proje ortağı olan Siirt İl Özel İdaresi, Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nde görevli 25 teknik personel katıldı.

Projenin amacı Siirt Belediyesi`nin ve proje ortağı olan diğer kurumların Kamu İhale Kanununa göre uygulama yükümlülüğünde olduğu Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda geliştirilen Yaklaşık Maliyet Modülü ve Hakediş Modülü Yazılımı sertifikalı eğitimini ilgili üç kurum personeline verildi.

Kurumların bünyesinde çalışan teknik personelin kapasitesinin bu eğitim ile artırılması ile hizmet kalitesi yükselecek, ihale sürecinde yaşanan hata ve sıkıntıların önüne geçilmiş olacak. Gerçekleştirilen eğitim sayesinde mevcut teknik personellerin bilgi birikiminin artması ile birlikte yeni gelecek personellere de bilgi paylaşımı yapılacak. Ayrıca diğer kamu kurumlarında görev yapmakta olan teknik personellere de destek sağlanmasıyla bu konuda bilgili ve tecrübeli personellerin sayısı artacağı gibi süreklilikte sağlanmış olacak.

Bu eğitimle birlikte tüm altyapı ve üstyapı işlerinin Kamu İhale Kanununa göre Yaklaşık Maliyetinin belirlenmesinde ve Hakediş işlemlerinin düzenlenmesinde oluşacak hataları en aza indirerek, yaşanacak olan zaman ve iş gücü kaybı minimum düzeye çekilecek. Teknik destek eğitiminin ardından kurumsal teknik altyapı güçlenerek gelişecek ve modern teknolojiyi kullanarak tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli yaklaşık maliyet dosyaları hazırlanacak. Bu işlerin hızlanması uygulama işinin de en kısa sürede gerçekleşmesine neden olacak.

Alınan bu eğitimle ilgili kurumların hizmet erişimi hızlandırılmış ve sosyal kalkınmanın bir ayağı olan kamu hizmetinin geliştirilmesine katkı sağlanmış olacak. Ayrıca ilin teknik altyapısında yol, ulaşım, temiz su atık su hizmetleri, altyapı ve üstyapıda meydana gelen iyileşme ile gelişmişlik düzeyi yukarılara çıkacak böylece yerel ekonomide olumlu gelişmeler meydana gelecek. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir