• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...
ABD Hamas komutanını terör listesine aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON /GAZZE - ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ebu Enes el-Ghandour olarak da bilinen kişinin, ABD'nin ulusal güvenliğine, dış politikasına ve ekonomisine tehdit oluşturduğu için bu listeye dahil edildiği bildirildi.

El-Ghandour'un ABD yasalarına konu mal varlığının bloke edildiği belirtilen açıklamada, ABD vatandaşlarının da bu kişiyle herhangi bir iş yapmasının yasaklandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre Hamas komutanı olan Al-Ghandour, 2006 yılında İsrail Savunma Güçleri'ne yönelik bir saldırıya destek vererek, 2 İsrail askerinin ölümüne sebep oldu. Açıklamada, bu saldırı sırasında Fransa ve İsrail vatandaşı olan Gilad Shalit'in de kaçırıldığı belirtildi.

Hamas Sözcüzü: Gerçek terör İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalidir

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu da  AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD'nin Gandur'u teröristler listesine alması Filistin halkını ve meşru direnişi hedef almaktadır." dedi.

"Gerçek terör, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali ve halkına karşı işlediği suçlardır." ifadesini kullanan Kanu, kararın, İsrail yönetimine Filistin halkına yönelik ihlallerine devam etmesi için yeşil ışık yaktığını söyledi.

Kanu, Gandur'un terörist listesine alınmasının, Hamas'ı, Filistin'in kurtuluşu için verdiği mücadeleden alıkoyamayacağını vurguladı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir