• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
"Kutlu Doğum etkinliği köyümüze şeref veriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegelûwê) köyünde düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından katılımcılar duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Bu tür etkinliklerle insanların bir araya geldiğini belirten köylüler, bunun birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyerek, Hz. Muhammed'in hayatının örnek alınması gerektiğini söylediler.

Kutlu Doğum etkinliklerinin bütün köylerde olması gerektiğini dile getiren köyün ileri gelenlerinden Cevat Beyca, "Kutlu Doğum etkinliğinin her yerde olmasını istiyoruz. Bu etkinlik Müslümanların ve İslam âleminin barışıdır. Herkesin bu etkinliklere iştirak etmesini istiyoruz. Bu etkinlik sadece bir köye tek değil tüm köylere gerekiyor. Bu etkinlik her yıl burada oluyor. Allah sebep olanlardan razı olsun. Âlemlerin Rabbi tüm dünya Müslümanlarının arasına barış koysun. Tüm dünyada Müslümanlara yönelik katliam oluyor." dedi.

"Bu etkinlik vesileyle köyümüzde birliğimiz oluyor"

Yaptığı hayırlı çalışmalardan dolayı Köy-Der'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aydın Gönülaçan, şunları söyledi: "Köy-Der her yıl köyümüzde Kutlu Doğum etkinliğini organize ediyor. Etkinliği çok seviyoruz, bu etkinlik köyümüze şeref veriyor. Bu etkinliği tertip ettikleri için Allah onlardan razı olsun. Bu vesileyle köyümüzde birliğimiz oluyor. Her yıl bu etkinliğin olmasını istiyoruz. Köyümüze yapılan etkinliğe Batman ve çevre köylerden de katılımın olması bizleri memnun ediyor."

Ferahi Tekin, Kutlu Doğum etkinliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah Resulü için buradayız. Hz. Muhammed'in mevlidi hürmetine buradayız. Allah, bu etkinlikleri Müslümanların kardeşliğine vesile etsin. Allah devletimize İslam ve Kur'an-ı hâkim etsin. Allah milletimizi hayırdan şaşırmasın. Dinimize ve dünyamıza hayırlı olanı Rabbimizden istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Etkinlik boyunca Peygamber Efendimize salavatlar getiriyoruz"

"Yapılan bu etkinlikler için çok sevinçliyiz." diyen Gülşah Güneysoy, "Her gün böyle olmasını istiyorum. Allah bizlere böylesi güzel günleri nasip etsin. Allah'a çok şükürler olsun. Yapılan etkinlik boyunca Peygamber Efendimize salavatlar getiriyoruz. Bu da bize yeter." şeklinde konuştu.

Bu etkinliklerin Müslümanların uyanışına vesile olmasını dileyen Gülişe Parça da "Allah dünyadaki tüm Müslümanların yardımcısı olsun. Allah çocuklarımızı, torunlarımızı ve hepimizi bu davada sabit kılsın. Bu davanın büyümesi için Rabbim güç ve kuvvet versin. Kâfirlerin başımıza amir olmasına Rabbim fırsat vermesin ve bizleri kâfirlerin emirleri altına koymasın." dedi.

Etkinliğe katılanlardan Hafife Ekmez ise "Allah Kutlu Doğumu hayırlara vesile kılsın. Dünya ve ahiretimize hayırlara vesile etsin. Allah bizleri Peygamberinin şefaatinden mahrum bırakmasın. Ya Rabbi, bizleri bu yoldan ayırma!" şeklinde dua etti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir