• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Başbakan Yıldırım`dan Kılıçdaroğlu`nun Suriyeli mültecilere ilişkin açıklamalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyeli mültecilere ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, "Size bir takım yalan yanlış bilgiler veriyorlar, farkındayım. Efendim; 'Suriyeliler, şöyle olacak, böyle olacak' diye kafanızı karıştırıyorlar. Külliyen yalan, iftira. Gaziantep ensar şehirdir, misafirperverdir." dedi.

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi önünde düzenlenen "Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı" temel atma töreninde halka hitap eden Başbakan Yıldırım, ‘Düzbağ Projesi`nin toplam 1 milyar 250 milyon TL değerinde olduğunu belirterek, Gaziantep`e hızlı tren ve 5 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı yapılacağının müjdesini verdi.

Temel atma törenine, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek,  Veysi Kaynak, Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu,  AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül,  Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatma Şahin,  AK Parti  Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyyüp Özkeçeci ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Otobüs üzerinden halka hitap eden Başbakan Yıldırım, programında Gaziantep olmadığını, ancak Kilis ziyaretinden önce talep oluşunca geldiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Gaziantep'te Suriyeli mültecileri kast ederek ifade ettiği, "Onlar birinci sınıf vatandaş bizim vatandaş da ikinci sınıf vatandaş. Bizim hastalarımız sıra bekler onlar beklemez. Bizim gençlerimiz El-Bab'ta şehit olur onlar burada gezer eğlenirler. Şimdi 'evet' çıkarsa Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz, diyorlar. Onları almak vatandaşlık vermek istiyorlar." açıklamalarına tepki gösterdi.

Yıldırım, şöyle konuştu. "Size bir takım yalan yanlış bilgiler veriyorlar, farkındayım. Efendim; 'Suriyeliler, şöyle olacak, böyle olacak' diye kafanızı karıştırıyorlar. Külliyen yalan, iftira. Gaziantep ensar şehirdir, misafirperverdir. Zordakine, dardakine kucak açtınız, gönlünüzü açtınız Allah sizden razı olsun. Düşünebiliyor musunuz, kim doğduğu, büyüdüğü vatanını, evini, barkını terk eder gelir. Hiç birimiz yapar mıyız? Can korkusu yoksa hayat tehlikesi yoksa kim düzenini bozup gelebilir? İşte bu kardeşlerimiz de oradan canlarını kurtarmak için sığınacakları emniyetli bir yer aradılar. Dünyada onlara kucak açan asaleti tartışılmaz Türkiye milleti oldu, Gaziantep oldu. Bağrımıza bastık. Şimdi de Türkiye olarak Suriye'deki sorunları çözmek için Fırat Kalkanı'yla Gaziantep`imizi Kilis`imizi burada yaşayan siz vatandaşlarımızı füze ve roketlerden emniyetli hale getirmek için oralara gittik, oraları da düzene soktuk."

Gaziantep-Birecik-Nizip yolunu da duble yol haline getireceklerini söyleyen Yıldırım, "Biz yolları yaptık, yolları böldük. Hayatları ve gönülleri birleştirdik. Yapamadığımız bir yol kaldı. Onu da siz yapacaksınız. Demokrasi, anayasa yolu. Stabilize yolu, otoyola çevirmeye hazır mısınız. Otoyol olduğu zaman engel yok. Basıyorsunuz gaza gidiyorsunuz.  Kılıçdaroğlu'nun 82 model arabası işe yaramıyor. Yeni yol için, yeni araba lazım. Bırakın o nostalji yapsın." dedi.

Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı projesine değinen Başbakan Yıldırım, "Bakın bu borunun içerisinde bir cip var. O ne biliyor musunuz? Tam 107 kilometre o borudan yapılacak. Kuzeyden güneye Kahramanmaraş'a kadar oradan Düzbağ'dan Gaziantep'e su gelecek. Artık elektrik motorlarıyla su çekilip oradan sizin musluklarınıza gelmeyecek. Bu ne demektir daha ucuza su gelecek. Çünkü artık elektriğe lüzum yok, motora lüzum yok. Allah'ın suyu borulardan inip gelecek, ondan sonra evlere girecek." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'e 14 yılda 22 milyar yatırım yapıldığını belirten Başbakan Yıldırım, "Bu projeleri Türkiye AK Parti iktidarından önce rüyasında bile göremiyordu. Bırakın bir milyarlık projeyi en temel ihtiyaçlarını göremiyordu, sağlık hizmetini veremiyordu, memurlarının maaşını zor veriyordu. Çünkü paralarının yüzde 85'i faize gidiyordu. Onun, bunun cebine giriyordu. Şimdi ne kadar, şimdi yüzde 10'u bile değil, yüzde 8,5'unu faize veriyoruz. Gerisini nereye veriyoruz işte Düzbağ projesine veriyoruz, Gaziantep çevre yoluna veriyoruz, Gaziray'ın yapımına veriyoruz. Gaziantep'e 14 yılda 22 milyar yatırım yaptık, destek verdik. Helali hoş olsun Gaziantep daha fazlasına layık. 2002'de Gaziantep sadece 650 milyon dolar ihracat yaparken, bugün 6,5 milyar dolar ihracat yapan bir şehir oldu. Ankara`yı geçti." diye konuştu.

Gaziantep'e hızlı trenin de geleceğini vurgulayan Yıldırım, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesine ilişkin yeni projeler hakkında da bilgi vererek, Gaziantep'in çok büyüyüp, geliştiğini onun için de havalimanı terminalinin yetmediğini, beş tane körüğü olan, 5 milyon yolcu kapasiteli muazzam bir terminal daha yapacaklarını ve Mayıs ayında da ihalesine çıkacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Yıldırım, video konferansla Kahramanmaraş`ın  Çağlayancerit ilçesine bağlı  Düzbağ Mahallesi'ne bağlanarak,  Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı projesinin temelini attı.

Projenin hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım, "İnşallah proje kısa sürede tamamlanır hem  Düzbağ Barajı'ndan topraklarımız suyla buluşur hem de  Gaziantep'in içme suyu sorunu, gelecek 50 yıl için hallolmuş olur." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından helikopterle Kilis`e hareket etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir