• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Engellilere Kayapınar Belediyesinden at terapisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da bedensel ve zihinsel engelli 30 kişi Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik ile ata bindirildi.

Diyarbakır-Elazığ Karayolu üzerinde bulunan at çiftliğine getirilen engelliler sırayla ata bindi. Hayatlarında ilk defa ata binen engellilerin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Yapmış oldukları etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik, 30 engelliyi sosyal faaliyetler kapsamında ata bindirdiklerini belirtti.

Engellilere yönelik Belediye Başkanı Mustafa Kılıç`ın talimatıyla “Engelsiz Yaşam Merkezi” oluşturduklarını ifade eden Çelik, “Engelli vatandaşlarımız orada her türlü sosyal faaliyeti ve eğitimi alıyorlar. Biz kendileri ile yaptığımız sohbetlerde kendilerine hiç ata binip binmediklerini sorduk, bize ata binmediklerini söylediler. Bundan dolayı buradaki tesis ile irtibata geçtik kendileri bizi misafir edeceklerini söylediler. Bunun yanında diğer sportif faaliyetleri de yürütüyoruz. Yüzme havuzumuz da var. Diyarbakır`da biliyorsunuz bu tür sosyal aktiviteler az. Biz bütün engellilere ve ailelerine bir çağrıda bulunuyoruz; her türlü hizmeti onlara ücretsiz sunmaya hazırız, buyursunlar gelsinler. Kayapınar belediyesi olarak biz tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Özelde engelli vatandaşlarımızın topluma karışması ve sosyalleşmesi için her türlü aktiviteyi sunuyoruz. Bugün 30 öğrencimiz ile buradayız.” dedi.

Ata binen engelliler ise ata bindiklerinden dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Bedensel Engelli Mahmut Kahraman ilk defa ata bindiğini söyleyerek, “Köyde eşeklere binerdim ama bu kadar heyecanlı ve mutlu olmazdım. Ata bindim yeni doğmuş gibiyim. Belediye başkanından ve cumhurbaşkanından bizi unutmamasını isterim.” dedi.

Bir başka engelli olan Hasret Kaya ise ilk defa ata bindiğini söyleyerek, çok mutlu olduğunu ve bu tür aktivitelerin çoğalmasını istediğini belirtti. (M. Hüseyin Temel – İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir