• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Kılıçdaroğlu, FETÖ`nün sözcülüğüne soyunmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun 15 Temmuz darbe girişimi için kullandığı "kontrollü darbe" sözlerine de tepki gösteren AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Kılıçdaroğlu, FETÖ`nün sözcülüğüne soyunmuştur" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından referandum süreci ve 6 Nisan Perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım'ın Gaziantep`e gelişi nedeniyle basın toplantısı düzenlendi. Fıstık Park'ta düzenlenen basın toplantısına, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2015 yılında seçime giderken Gazianteplilere çok önemli sözler verdiklerini, bunlar arasında yatırım bütçesi en büyük olanlardan birinin kentin su kalitesini artıracak olan “Düzbağ Projesi” olduğunu, söz konusu projenin Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla 6 Nisan'da temelini atacaklarını belirtti.

Şimşek, “2015 yılında seçime giderken Gaziantepli hemşerilerimize verdiğimiz önemli sözlerden biri ve yatırım olarak da en büyüğü Gaziantep`e membağ suyu kalitesinde cazibe ile içe suyu ulaştırmaktı. Değeri eski parayla katrilyon düzeyindeki barajın temelini atacağız. Bu proje çok önemli bir projedir. Dolayısıyla bu proje hayata geçtiğinde belediyemizin maliyeti düşecek. Çünkü cazibe ile su gelecek. Geriye kalan parayla Gaziantepli hemşerilerimize daha iyi hizmet edilecek. Yani Gaziantep kazanacak. Bir taraftan elektrikten tasarruf sağlayacağız, yurt dışına kaynak akmayacak. Bir taraftan Gaziantepli hemşerilerimize yatırım ve hizmet için daha fazla kaynak gelecek. Membağ suyu kalitesinde de içme suyuna kavuşacağız.”dedi.

“Düzbağ Projesi” ile suyun kente cazibeyle geleceğini, böylelikle Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin enerji masraflarının azalacağını belirten Şimşek, artan parayla kente daha fazla proje kazandırılacağını dile getirdi.

"Muhalefetin bu kalitesizliği Türkiye`nin en büyük yapısal sorunlarından bir tanesi"

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ne değinen Şimşek, CHP'yi eleştirerek 16 Nisan'da yapılacak referandum da 'hayır' oyu çıkması için halka yanlış bilgiler verdiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Bu anayasa değişikliği için hepimiz sahadayız. Muhalefetin dezenformasyon, yalanlarla yarı doğruları nasıl harmanladıklarını hepimiz görüyoruz. Doğrusu muhalefetin bu seviyesi bizi şaşırtıyor ve üzüyor. Muhalefetin hiç olmazsa yalan söylemeyerek saygınlık noktasında da hassasiyet göstermesi gerekiyor. Ama biz bunu göremiyoruz. Muhalefetin bu kalitesizliği Türkiye`nin en büyük yapısal sorunlarından bir tanesidir. Bu anayasa değişikliğini niçin yapıyoruz? Bu bir AK Parti ve şahsi mesele değil. Türkiye`deki parlamenter sistem yönetimde istikrarı sağlayamamış, bu bir yapısal sorun. 94 yılda 65 tane hükümet gelmiş. Ortalama ömürleri bir buçuk yılın altında. Bu hükümetlerin de 36 tanesi bir yıl dahi iktidarda kalamamış. Bu bir sorun ve çözülmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye yönetimde istikrarı sağlayınca başarı elde ediyor, hızlı koşuyor, reform yapıyor, refah artırıyor. Atatürk`ün, Menderes`in, Özal`ın, Ak Parti hükümetlerinin dönemi böyle bir dönemdir. Milletimiz 1970'li ve 90'lı yılları çok iyi bilir. O dönemde yaratılan tahribatın önceki 10 yıllarda elde edilen kazanımları nasıl tahrip ettiğini herkes çok iyi bilir. Parlamenter sistem bu yapısıyla Türkiye`de istikrar getirememiştir, kalıcı refah artışları ancak ve ancak tek başına iktidarlar döneminde sağlanmıştır. Koalisyonda böyle bir şey olmamıştır, yeni sistem bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor.”

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi için kullandığı 'kontrollü darbe' sözlerine tepki göstererek, talihsiz bir açıklama olarak yorumladı.

"CHP Anayasa metnini okumadan halkı aldatıyorlar"

Gül, “İstikrarsız yönetimde rejim tehlikeye ve riske girer. Bizler tüm bu çalışmaları yaparken CHP'nin öncülüğündeki kampanyanın da yalanlarla ve halkı aldatmaya yönelik bir tür nefret diliyle yapıldığını görüyoruz. Muhalefet akla ve hayale gelmeyecek şeylerle milletin bu işten anlamayacağını sanıyorlar. Nitekim dün akşam sunucu bunlara soruyor ‘Cumhurbaşkanı anayasa metninde yazan hangi ifade ile lokantaları kapatacak?` ‘Ben o metni yanımda getirmedim, getirsem de millet anlamaz` diyor. CHP hâlen ‘millet anlamaz, millet cahil` anlayışıyla aynı yerde siyaset yapıyor. Anayasa metnini okumadan halkı aldatıyorlar. Lokantalar kapatılmaz, birinin malı alınıp diğerine verilmez. Anayasadaki mülkiyet hakkı korunmaktadır. Ancak kanunla sınırlandırılabilir. Vergi ancak kanunla koyulabilir. Yine Ne diyorlar, ‘Ali`nin malını alıp Veli`ye verebilir` böyle bir şey yok. Anayasada açıkça yazılmış bir konu kanunla düzenlenmişse kararname ile düzenlenemez.”ifadelerini kullandı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt`un katıldığı bir programda ‘16 Nisan'da hayır çıkacak. Ama evet çıksa bile yine Samsun'dan çıkarız ve sizi de yedi sülalenizi de İzmir'den denize dökeriz. Ortalığı yıkarız ama yine de devleti yönetmenize izin vermeyiz` sözlerine sert tepki gösteren Gül, Deniz Baykal`ın da daha önce benzer ifadeler kullandığını hatırlatarak, bu dilin asla siyaset dili olmadığını, tam tersine bir nefret dili olduğunu söyledi.

"Kılıçdaroğlu, FETÖ`nün sözcülüğüne soyunmuştur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun 15 Temmuz darbe girişimi için kullandığı 'kontrollü darbe' sözlerine de tepki göstererek, talihsiz bir açıklama olarak yorumlayan Gül, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Kılıçdaroğlu'nun halkla beraber partisinin adına yakışır şekilde meydanlarda olamadığını, ama halkın darbeye karşı canını ortaya koyarak meydanlara çıktığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“16 Nisan referandumuna giderken kirli bilgilerle, belden aşağı nefret diliyle yapılan bu tür söylemler gerçekten milletimizi rencide etmektedir. O gece kimin sokakta tankların karşısında durduğunu, F 16`larla mücadele ettiğini ‘milletin dediğinden başka hiçbir şey olmaz` diyen Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve diğer tüm siyasileri de herkes gördü. Herkes canını ortaya koyarak darbeye karşı durdu. Ama o gece göremediğimiz birisi vardı. Kılıçdaroğlu, siz o gece neredeydiniz? ‘Otellere gittim beni almadı, bir arkadaşımın evinde güvenli bir hale gelinmesini bekledim` diyen Kılıçdaroğlu, halkçı bir partisiniz, neden hakla beraber sokaklara inip darbeye karşı durmadınız? Kılıçdaroğlu, FETÖ`nün sözcülüğüne soyunmuştur. Bu tavrıyla milletle arasına mesafeyi daha da uzaklaştırmıştır.  Kılıçdaroğlu, yarın Gaziantep`e geliyor. Ona tavsiyem gelirken anayasa değişikliği metnini getirsin. CHP`nin internet sitesinden yalan broşürleri değil, TBMM`nin resmi sayfasından o metni indirsin.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Gaziantep`in 50 yıllık su sorununu çözmesi beklenen "Düzbağ Projesi"nin temelinin 6 Nisan'da atılacağını hatırlattı.

Başbakan tarafından perşembe günü gerçekleştirilecek toplu açılışlar içerisinde temeli atılacak ve Gaziantep`in 50 yıllık su sorununu çözmesi planlanan “Düzbağ Projesi”nin de bulunduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:

“Bizim dönemimize de geçen döneme de ait borçlar devam ediyor ve ödüyoruz. Ama biz verimlilik, doğru planlama, yaptığınız işi iyi bir şekilde anlatmayla hareket ediyoruz. Normalde Düzbağ diye bir proje Orman ve Su İşleri Bakanlığının yatırım programında yoktu. Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza konunun önemi, şehrin AB ortalamalarının büyümesinin yüzde 30 büyüyor. Enerjisa`dan teknik olarak çıkan verilerde Türkiye`nin iki, Avrupa`nın 30 katı büyüyor Gaziantep. Bu çok daha büyük yatırımları yapmamız gerektiğini bize zorunla hale getiriyor. Düzbağ Projesi`ni götürdüğümüzde bunun herkesin kazanacağı bir proje olduğunu söyledik. Şu anda Düzbağ olmadığından dolayı Büyükşehir Belediyesine bu işin maliyeti yıllık 120 milyon TL.”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise "Fırat Kalkanı Harekatı" ile IŞİD ve PYD`den temizlenen bölgelere Gaziantep ve çevresinden yaklaşık 100 bin Suriyelinin gitmesini beklediklerini söyledi.

Toplantıda milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel ve Ahmet Uzer de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından çektirilen toplu fotoğrafın ardından toplantı sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir