• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Adaletin inşa edilebilmesi için Hz. Muhammed`i örnek almalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep`in Nizip ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği sonrası İLKHA`ya değerlendirmelerde bulunan siyasi parti yetkilileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar, dünyaya yeniden adaletin inşa edilebilmesi için Hz. Muhammed`in (s.a.v) örnek alınması gerektiğine dikkat çektiler.

Platform üyesi Nizip İhsan-Der tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği sonrası değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR GİK Üyesi Metin Kaya, özellikle Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yılki “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasının çok uygun ve yerinde bulduğunu söyledi.

Hz. Muhammed`e olan sevginin her geçen arttığına dikkat çeken Kaya, “Bu programa gelenler de gösterdiler ki Peygamber aşkı ve sevdası hiç bitmiyor. Bütün problemlere ve eksiklere rağmen Nizip`te salon yetmedi. Bu da gösteriyor ki bu insanlar Peygamberine aşıktırlar. Allah razı olsun, bu Peygamber Sevdalısı kardeşlerimizin emekleri boşuna çıkmıyor. Bu noktada bize düşen de bu emeği boşa çıkarmamaktır.” dedi.

Kaya, “Bu zor süreçte özellikle adalet anlayışına ihtiyaç olduğu bu dönemde bu temanın da işlenmesi Peygamber Efendimizin adaleti çerçevesinde adaletsizliğin had safhada olduğu dünyada özellikle de hemen yanı başımızdaki Suriye`de ve bölgemizde yaşananlara baktığımızda bizim bu adalete ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunun göstergesidir. Temennimiz bu tema işlenerek toplumda azda olsa inşallah adaletin tesis edilmesine katkı sağlar.” ifadelerini kullandı.

Nizip`te Kutlu Doğum etkinliklerine yoğun bir teveccühün olduğunu belirten Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan ise halkın salona sığmadığını, etkinlikleri açık alanlarda yapmak istediklerini belirtti.

Etkinliğe bu yılki katılımın geçen yıllara oranla daha bir yüksek olduğunu, bu durumun kendilerini çok sevindirdiğini belirten Doğan, “Halkımız etkinliğimize çok güzel bir teveccüh gösterdi. Hz. Muhammed (s.a.v) layıklıyla anıldı. Rabbim inşallah bundan sonra daha heyecanlı bir şekilde anmayı nasip etsin. Önceki senelere göre çok güzel bir katılım oldu. Bu anlamda çalışan kardeşlerimize müteşekkiliz. Aynı zamanda bu programa katılmak isteyip de katılamayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Dünya sistemlerinin tamamının adalet üzerine kurulduğunu ve adaletsizlik üzerine yıkıldığını belirten Doğan, “Hz. Muhammed (s.a.v) toplumu inşa ederken adalet üzerine inşa etti. Öyle bir toplum inşa etti ki her biri gökteki yıldızlar gibi oldu. Dolayısıyla inşa edilen adaletti. Eğer bizlerde yeniden adaleti inşa etmek istiyorsak elbette ki Hz. Muhammed (s.a.v) örnek almak durumundayız. Şu anda gerek dünyada gerek ülkemiz olsun adaletsizlikten dolayı dem vuran nice insanlar var. O yüzden gerçek adalete kavuşabilmenin yolu Hz. Muhammed (s.a.v) örnek almaktan geçer. Bundan dolayı da bu yıl ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)` temasını seçtik.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliklerinin Müslümanların bir araya geldiği, kardeşlik ve vahdetin oluştuğu özellikle Müslümanların bir arada Hz. Muhammed`i (s.a.v) andığı çok güzel etkinlikler olduğunu vurgulayan Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan da, şöyle konuştu:

“Peygamber Sevdalıları salonu doldurdular. Bu seneki Kutlu Doğum etkinlikleri coşku ve kalabalıklar önceki yıllara göre arttığını görüyoruz. Peygamber Sevdalıları, Peygambere olan bağlılıklarını bir daha gösterdiler. Rabbim onların bu hayırlarını kabul etsin. Özellikle Nizip halkına da çok teşekkür ediyoruz. Yeryüzünde bu kadar zulümler yapılırken, Müslümanlar üzerinde büyük oyunlar oynanırken özellikle Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde kardeş olmaları noktasında çok güzel bir tema seçilmiş. Umarız Allah (c.c) Müslümanların kalbine koyar. Bu temanın da etkisi ile inşallah Müslümanların bir araya gelmelerine vesile olur.”

Hz Muhammed`in doğumunun kutlandığı nisan ayını heyecanla ve dört gözle beklediklerini dile getiren vatandaşlar, Nizip halkının etkinliğe gösterdiği ilginin bunun ispatı olduğunu, Kutlu Doğum etkinliklerin salon yerine açık alanlarda düzenlenmesini istediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir