• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Allah bu programları ümmetin birliğine vesile kılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesinde halkın yoğun katılımıyla "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik sonrası duygu ve düşüncelerini paylaşan katılımcılar, Allah'ın, bu tür programları İslam ümmetinin birliğine vesile kılmasını temenni ettiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin ve Şırnak Koordinatörü Nureddin Geşgin, etkili olan yağışa rağmen halkın etkinliğe yoğun katılım gösterdiğini söyledi.

Hz. Muhammed'i anlatmak amacıyla bu tür programları düzenlediklerini belirten Geşgin, "Özellikle bu buhranlı dönemde halkın gerçek bir kurtarıcıya ihtiyacı vardır. Allah kullarını kurtarıcısız bırakmamış, bize Hz. Muhammed'i göndermiş. Onun için biz de Hz. Muhammed'in hayatını insanlara sunmaya ve yeniden hatırlatmaya çalışıyoruz. Onlara çaresiz ve kurtarıcısız olmadıklarını, sahte kurtarıcılara muhtaç olmadıklarını hatırlatmak için bu etkinliği düzenledik. Bu münasebetle halk da Hz. Muhammed'e bütün gücüyle sarılıyor. Yağmura ve hava koşullarının uygun olmamasına rağmen halkımızın teveccühü son derece iyiydi. Elhamdülillah, halkımız coşkulu bir şekilde Peygamber Efendimiz'in Kutlu Doğum etkinliğine katıldılar. Allah onlardan razı olsun." dedi.

"Hz. Muhammed'in ümmetinden olduğumuz için şükrediyoruz"

Olumsuz hava şartlarına rağmen etkinliğe katılmayı ihmal etmediğini dile getiren Ğense Erdem, şunları söyledi: "Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa ve onun üzerine salavat getirmek için buraya geldik. Allah hepimizin ziyaretini kabul etsin inşallah. Tek umudumuz Allah ve Resulü'dür. Allah ve Resulü'nden başka hiç kimsemiz yok. Sadece Allah'tan yardım diliyoruz. Hz. Muhammed'in ümmetinden olduğumuz için şükrediyoruz."

Mehmet Ali Er, Hz. Peygamber'in üzerine salat ve selam getirerek konuşmasına başlayarak, "Binlerce salat ve selam Allah'ın Resulü Hz. Muhammed'in üzerine olsun. Allah bizi onun şefaatinden mahrum etmesin. İnşallah İslam davası her geçen gün daha da yayılacak. Her zaman her dakika ve her saniye onun emrindeyiz. Bu topluluğun hepsi Peygamber'in davasının yükselmesi için gelmiştir. İslam'ın hâkim olması için toplanmıştır. İnşallah her geçen gün Resulullah'ın davası daha da büyüyecek ve ona sahip çıkılacaktır." ifadelerini kullandı.

Allah'ın, Kutlu Doğum etkinliklerini İslam ümmetinin birleşmesine vesile kılmasını temenni eden İsrafil Kepenç, "Hz. Muhammed'in hatırına burada toplandık. Onun mertebesi Allah Teâla'nın yanında çok yüksektir. Allah Peygamber'imizi bize şefaatçi kılsın. Ya Rabbi! Bu tür programları Hz. Muhammed'in ümmetinin birliğine vesile kıl. Birlik ve kardeşlik olsun. Ya ilahi! Sen nasıl ki Hz. Muhammed'e değer vermişsen onun ümmetini de zulüm altında bırakma. Hz. Muhammed'in hatırına bizi birbirimize kardeş yap." şeklinde konuştu.

Etkinliği oldukça beğendiğini söyleyen Hacı Ahmet Mecid, bu tür programların devamını istediklerini belirtti.

"Bu programlar Müslümanlar için sevinç kaynağıdır"

Etkinliğe katılan Suriyeli Hatip Şahin ise "Allah Teâla bu toplanmayı kendisi için kabul etsin inşallah. Allah'tan dileğimiz yeryüzünde Müslümanların arasındaki ateşin sönmesidir. Böyle programlar Müslümanlar için bir sevinç kaynağıdır ve çok güzeldir. İnşallah böyle programlar Müslümanların uyanmasına vesile olur. Allah Teâla Peygamber'imizin sevgisini Müslümanların arasında çoğaltsın ve Müslümanların arasına da sevgiyi pekiştirsin." dedi. (Mehmet Aslan/M. Salih Keskin-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir