• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yasin Börü davasının 15`nci duruşması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP'lier tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz`ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 15'inci duruşması başladı. Duruşmada sanıklar hakkında "karar" verilmesi bekleniyor.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 21'i tutuklu 41 sanık yargılanıyor. Duruşmaya HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yavuz ile Hüseyin Yılmaz, bazı STK temsilcileri ve hukukçular gözlemci olarak katıldı.

Kararın çıkmasının beklendiği 14`üncü duruşmada sanık avukatlarından 5 kişinin mazeret bildirerek duruşmaya katılmamasından dolayı duruşma 3 Nisan 2017 tarihine ertelenmişti. Mahkeme başkanının ‘Karar` duruşması olarak nitelendirdiği davanın bugünkü duruşmasında sanıklar hakkında hazırlanan mütalaanın okunması bekleniyor.

Mütalaada, 41 sanıklı davada 23 sanık hakkında altışar kez ağırlaştırılmış müebbet, 14 sanık hakkında ise beraat talebi yer alırken, bir kişiye de örgüt üyeliğinden ceza isteniyor. Davanın 15`inci celsesinin görüleceği bugün de kararın çıkması bekleniyor.

Yasin Börü ve arkadaşlarının bulunduğu eve üst kattan ip sarkıtarak inen sanık Uğur Doğanay ile maktulleri pencereden aşağı atan sanık Mecnun Akkoyun'la beraber "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma" suçlarından altışar kez müebbet hapis cezası istenen isimler şöyle: Abdurrahim Pamuk, Sedat Çoban, Mehmet Şah Yüce, Ümit Doğanay, Remzi Özşan, Ahmet Taylan, Hasan Uyanık, Ali Karakurt, Erkan Balaban, Resul Savur, Ali Güler, Ahmet Tura, Mehmet Çağlar, Cevher Türk, Cihan Yıldız, Rıdvan Baş ve 18 yaşından küçük Y. O., F. G., A. S., M. D.

Mütalaada, 18 yaşından küçük F. K.'nin ise "Örgüt adına suç işleme" suçundan cezalandırılması yer alıyor.

Mütalaada Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği sokakta kalabalığı "Gebertin!" diye yönlendiren Yıldız Doğanay ile beraber Hasan Okçu, Hüseyin Okçu, Ahmet Biçici, Mahsun Kurt, Hasan Aldemir, Burhan Dicle, Adem Kaçmaz, Ahmet Arif Yusufoğlu, Ahmet Tanrıverdi, Abdulvahap Turan, Ersin Adıyaman, Abdurrahman Turan ve 18 yaşından küçük M. İ.'nin beraat istemi yer alıyor.

Mütalaada, haklarında yakalama kararı olan firari sanıklar Burhan Ay, Ersin Filizer ve İsa Özel hakkındaki davanın ayrı bir dosyadan görülmesi yer alıyor. (Mustafa Bikeç –İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir