• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Anadolu`nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere ülke genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
 
HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, batı bölgelerimizde güneşlenme ile birlikte 2 ila 4 derece artacak. 
 
RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif, doğu kesimlerde orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor. 
 
Kuvvetli Yağış Uyarısı 
Yağışların; Ordu ve Giresun çevrelerinde karla karışık yağmur ve özellikle iç ve yükseklerinde kar şeklinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafelerinde azalma, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. 
 
Buzlanma ve Don Uyarısı 
Ege kıyılarında hafif, Trakya, Marmara`nın doğusu ile İç ve Doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
Kuvvetli Rüzgar Uyarısı 
Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı (Karayel)yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/S) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir. 
 
Çığ Uyarısı 
Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
BÖLGELERE GÖRE HAVA 
MARMARA: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Trakya kesimi ile bölgenin doğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
 
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli) kuvvetli, kıyılarında hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
 
AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
 
İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, sabah saatlerinde kuzeydoğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeybatısında yer yer sis hadisesi bekleniyor. 
 
BATI KARADENİZ: Genellikle parçalı, kıyı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı, Bolu ve Düzce çevrelerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin`de kar, Ordu ve Giresun`da karla karışık yağmur ve kar, Trabzon, Rize ve Hopa`da yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; Orta Karadeniz`de kuzeybatı (Karayel), Doğu Karadeniz`de batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Ardahan, Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Siirt çevreleri akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU 
Ankara: Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor -2 
İstanbul: Parçalı bulutlu 6 
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 10 
Adana: Parçalı ve az bulutlu 12 
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 14 
Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksekleri kar yağışlı, rüzgar kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (50-70 km/s) olarak esmesi bekleniyor 5 
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 5 
Batman: Parçalı ve çok bulutlu 6 
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu 8 
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor - 4 
Van: Çok bulutlu ve bu akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı, bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor 0
 
İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir