• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Paraguay`da göstericiler kongreyi ateşe verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paraguay'da, devlet başkanının ikinci kez göreve gelmesinin önünü açan anayasa değişikliğine karşı çıkan göstericiler, göstericiler kongreyi ateşe verdi.

Paraguay'da 1992 yılında kabul edilen anayasa ile başkanlık süresi tek dönem ve 5 yıl olarak sınırlanmıştı. Ancak Paraguay Senatosuna sunulan ve devlet başkanının ikinci kez seçilmesini öngören anayasa değişikliği, 45 senatörden 25'inin evet oyuyla kabul edildi.

Kararın ardından, bazı göstericiler protestolar düzenledi. Ülkenin başkenti Asuncion'da başlayan olaylarda, göstericiler, Cuma gecesi kongre binasını ateşe verdi. Kongre binasında çıkan yangının, iki saat kadar sürdüğü ve itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürüldüğü belirtildi.

Paraguay basınında yer alan haberlere göre, gösterilerde, aralarında protestocuların, polislerin ve politikacıların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı.

Muhalefetteki Liberal partinin lideri olan Efrain Alegre, olaylarda bir göstericinin silahla vurularak öldüğünü açıklarken, güvenlik güçleri konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil.

Yeni anayasa değişikliğ, Devlet Başkanı Horacio Cartes'in 2018'de düzenlenecek seçimde bir kez daha aday olmasının önünü açıyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir