• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üniversite öğrencileri için bin kişilik yurt inşa edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrenci sayısının 15 bine yaklaştığı Bingöl Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin barınma sorununa çözüm olması amacıyla inşa edilen bin kişilik erkek öğrenci yurdu faaliyete girdi.

2 Mayıs 2016 tarihinde yapımına başlanan Mürsel Paşa Erkek Öğrenci Yurdu, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edildi.

3 bloklu yurdun öğrencilerin en büyük sorunlarından biri olan barınma sorununa çözüm olacağı belirtildi.

Yurt hakkında bilgi veren yapım firmasının yetkililerinden Mevlüt Kalkan, "Yurt 5 yıldızlı otel konseptinde yapılmış olup öğrencisiyle buluşmayı bekliyor. Süit odalarda ranzalar yerine bazalı yataklar mevcut. Çalışma masası, kitaplık ve diğer aksesuarlar ise ahşap mobilya olarak tasarlanmış. Odalarda 24 saat sıcak suyun yanı sıra banyo, tuvalet, merkezi doğal gaz, ısıtma sistemi, buzdolabı, çalışma masası, kıyafet dolabı, ayakkabılık ve internet bulunuyor. Ortak kullanım alanları olan yemekhane, mescit, çamaşırhane, toplantı salonu, kütüphane ve her katta etüt odası, ses sistemi, her blokta 2 adet asansörün yanı sıra yangın sisteminin adrese dayalı spring sistemi, gaz ve duman detektörüyle en üst standartların üzerinde olması öğrenciye verilen öneme işaret ediyor." dedi. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir