• DOLAR 32.465
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2453.279
  • ...
Türkiye geneli hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun güney ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Elazığ, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gökgürültülü sağanak, ilk saatlerde Kars çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Elazığ, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bölgelerde Hava

Marmara: Az bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneyi ile Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, ilk saatlerde Kars çevrelerinin karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Elazığ, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Bazı illerde hava sıcaklıkları ise şöyle:

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 14 derece

İzmir:  Parçalı bulutlu 17 derece

Adana: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23 derece

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 17 derece

Bolu: Parçalı bulutlu 15 derece

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 10 derece

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, ilk saatlerde yüksekleri karla karışık yağmurlu 5 derece

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. İlk saatlerde yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.  12 derece (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir