• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
AB`den İngiltere`ye: Önce parayı ödeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği Konsey Başkanı Donald Tusk, İngiltere`nin AB`den ayrılık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tusk, İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından dile getirilen üyelikten ayrılma görüşmeleri ile ticaret anlaşmasının paralel yürütülmesi isteğine karşı çıktı.

Tusk, “Birleşik Krallık tarafından önerilen bütün konuların paralel yürütülmesi olmayacak” dedi. Tusk, İngiltere ile serbest ticaret anlaşması görüşmelerine sonbahara doğru başlanabileceğini söyledi.

ÖNCE AB VATANDAŞLARI İÇİN HUKUKİ GÜVENCE

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin Tusk`un AB üyeleri için hazırladığı rapora dayanarak verdiği habere göre, öncelikli olarak İngiltere`den AB vatandaşları ve şirketleri için hukuki güvence istenecek. İngiltere`de yaşayan 3 milyon 500 bin AB vatandaşının oturum ve çalışma hakkına garanti verilmesi sağlanacak. AB`nin üzerinde durduğu bir diğer önemli konunun ise, İngiltere`nin AB üyeliğinden kaynaklanan milyarlarca Euro tutarındaki mali yükümlülüklerini yerine getirmesi.

İngiltere`nin bu iki konuda ciddi ilerlemeler sağlaması durumunda, İngiltere ve AB arasında geleceğe dönük ticari ilişkilerin ele alınacağı belirtiliyor. Tusk`un hazırladığı kaydedilen taslak metnin, Brüksel`de 29 Nisan tarihinde yapılacak AB zirvesinde onaylanması, Brexit görüşmelerinin ise, 22 Mayıs`ta başlamasının öngörüldüğü kaydedildi.

KAYNAK: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir