• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Ağrılı Mustazaflar Depremzedeleri Unutmadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - 23 Ekim Pazar günü 7,2 şiddetiyle sarsılan Van halkı o tarihten sonra memleketlerinden göç etmek zorunda kaldılar. Türkiye`nin dört bir yanına dağılan Van halkından bazıları komşuları olan Ağrı`ya geldiler. Mustazaflarla Dayanışma Derneği Ağrı Şubesi Ağrı`ya göç eden depremzedeleri unutmadı.

Mustazaf Der çalışanları Ağrı`ya göç eden depremzede aileleri tespit ederek, kısmen de olsa ihtiyaçlarını giderebilmek için giyim ve gıda yardımında bulundular. Depremzede aileler depremin ardından unutulduklarını dile getirerek yardım için gittikleri resmi kurumlardan dahi cevap alamadıklarını söyleyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Devletin kendilerine sahip çıkmaması durumunda tekrar memleketlerine, yıkılmış ya da harap olmuş evlerine dönmek zorunda kalacaklarını belirttiler.

Mustazaf-Der Ağrı şubesi taziye ve ziyaret komisyonunda Rıfat Yılmaz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Biz zengin ile ihtiyaç sahipleri arasında bir köprü görevi görüyoruz. Gönül isterdi ki daha fazlasını yapalım ancak bizimde elimizden gelen bunlar. Depremzede Van halkı bugün unutulmuş ve akıllara dahi getirilmiyor, oysaki bir araştırma yapılsa gerek Van`da kalan gerek göç eden ailelerin tamamının mağdur olduğu açıkça ortaya çıkacaktır. Biz kardeşlerimizi unutmadık çünkü bu Allah`ın biz kullarını bir imtihanıdır gerek Van halkı için gerek tüm Türkiye için bir imtihandır. Bugün kardeşlerimizin başına gelen deprem yarın bizim başımıza bir başka gün diğer bir şehrin başına her an gelebilecek bir durumdur." dedi.

Yılmaz konuşmasının devamında ise imkânları dahilinde depremzede ailelere düzenli periyotlarla yardımlarının devam edeceğini belirtti. Yardımlar akşam saatlerinde yapılırken, gidilen her eve giyim ve gıda yardımında bulunuldu. Mağdur aileler ile kısa sohbetler yapılarak ne tür ihtiyaçları olduğu öğrenilerek ailelere dernek telefon ve adresi verilerek ihtiyaç zamanında arayabileceklerini belirttiler.

(M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir