• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Lice ve Hani operasyonlarının bilançosu açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesi kuzeybatısı ile Hani ilçesi kuzeydoğusu bölgesindeki Pazartesi gecesi başlayıp, dün gece sona eren operasyonların bilançosunu yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyu ile paylaştı.

Açıklamada, operasyonlarda Elazığ Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen bombalı saldırının şüphelileri olduğu iddia edilen 3 PKK`linin gözaltına alındığı belirtildi.

Lice Şenlik-Birlik karayolu üzerinde 2 adet mutfak tüpü içerisine hazırlanmış 100 kilo amonyum nitrat ve şeker karışımından oluşan bombanın ele geçirilerek imha edildiği ifade edilen açıklamada, PKK tarafından kullanılan 2 ayrı sığınağın tespit edilerek tahrip edildiği ifade edildi.

Şenlik Köyü Akçapınar Mezrasında bombalı saldırılarda kullanılacağı iddia edilen bir kamyonetin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, çalıntı ve ikiz plaka yöntemi ile saldırılarda kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan bir çift araç plakası ele geçirildiği ifade edildi.

Operasyonlarda Lice ve Hani Cumhuriyet Başsavcılıklarından alınan karar uyarınca 42 ev ve eklentilerinde arama yapıldığına yer verilen açıklamada, "Lice-Ecemiş Köyünde PKK terör örgütü propagandası yapma suçundan aranan bir şahıs, Hani İlçesi Yukarıturalı Köyünde gerçekleştirilen adli arama faaliyeti esnasında; Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binasına 18 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen patlayıcı yüklü araç saldırısı neticesinde,  3 polisin şehit edilmesi ve 217 emniyet görevlisi/vatandaşın yaralanması olayının şüphelisi 2, söz konusu şüphelileri evinde saklayan bir kişi olmak üzere toplam 3 terör örgütü işbirlikçisi/şüphelisi 28 Mart 2017 günü saat 20.30 sıralarında yakalanmalarını müteakip, Cumhuriyet Savcısının talimatı gereğince gözaltına alınmıştır." denildi.

Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı: "Bir adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, bir adet Kaleşnikof Piyade Tüfeğine ait şarjör, 30 adet  Kaleşnikof Piyade Tüfeği fişeği, 3 adet savunma tipi el bombası, 4 adet ruhsatsız av tüfeği,(33 adet av tüfeği fişeği, 9 adet örgütsel doküman"

Açıklamada ayrıca operasyonlarda 812 kilo kubar, 27 kilo toz olmak üzere toplam 839 kilo uyuşturucu maddesinin de ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın sonundan ele geçirilen silah, mühimmat, araç ile uyuşturucu maddesinin Cumhuriyet Savcısının talimatı uyarınca muhafaza altına alındığına yer verildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir