• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Kaymakam suikastı planlayıcısının kimliğine ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakalandığını duyurduğu ‘Kravatlı’ PKK’linin kimlik bilgilerine ulaşıldı. Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk suikastının planlayıcısı olduğu iddia edilen üst düzey PKK’linin Kurtay kod adlı Ümran Cengiz olduğu öğrenildi.

Mardin’in Derik İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün katledildiği saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde, saldırıyı planlayan PKK’linin Kızıltepe ilçesinde olduğu belirlendi. Bunun üzerine önceki gün Mardin ve Kızıltepe İlçe Emniyet müdürlükleri kentteki çeşitli adreslere operasyon yaptı.  

Operasyonda saldırının planlayıcısı, eski Kızıltepe Kaymakamlığı binası yakınlarında yakalandı. PKK’linin yeni bir eylem hazırlığında olduğu öğrenilirken, üzerinde ve çantasında yapılan aramada, silah ve el bombası bulundu. Yakalanan kişinin PKK’nin Mardin bölge sorumlusu olan Kurtay kod adlı Ümran Cengiz olduğu öğrenildi. Cengiz’in gözaltına alınmasının ardından yapılan operasyonlarda ise 4 kişi daha gözaltına alındı.

Dikkat çekmemek için kravat ve takım elbise giymiş

Gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki sorgulaması devam ederken, örgütün dağ kadrosunda üst düzey sorumlu olan Ümran Cengiz'in şehir merkezinde günlük yaşamını devam edebilmek ve şüphe çekmemek için de kravat ve takım elbise giydiği belirtildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir