• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
ABD: Adil Öksüz'ü vize iptalini haber vermek için aradık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Firari FETÖ yöneticisi Adil Öksüz'ün, 21 Temmuz 2016 tarihinde ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu üzerine kayıtlı bir telefondan arandığının tespit edildiğinin ortaya çıkmasının ardından ABD elçiliğinden açıklama yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Amerikan-Türk emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu olarak, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Adil Öksüz adına kayıtlı bir numaraya 21 Temmuz 2016 tarihinde bir çağrı gerçekleştirilmiştir. O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD’nin Türkiye Temsilciliği’ni arayarak, Adil Öksüz’ün Türkiye’den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz’ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz’ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosluğu’nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilemektedir."

Emniyet Genel Müdürlüğünün, kendilerinden yardım talebinde bulunmasının hemen ardından ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğundan Öksüz'ün telefonla aranması, darbenin arkasında ABD olduğu geçeğini güçlendiriyor.

Açıklamada, Öksüz'ün "ABD yasaları gereğince aranıp vizesinin iptal edildiği konusunda bilgilendirmeye yapılmaya çalışıldığı" belirtilse de bu görüşmeye ve içeriğine yönelik bugüne kadar bir açıklama yapılmamış olması ve Türkiye yetkili makamlarının bilgilendirilmemesi de dikkat çekiyor. (Mustafa Kaynak - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir