• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Kayalıklardan düşen katır kurtarılmayı bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde başıboş bir katır, sarp kayalıklardan düşerek mahsur kaldı. Yaralı katır, itfaiye ve çevredeki vatandaşların yardımıyla 2 gün sonra bulunduğu yerden çıkarıldı, fakat bölgenin dik yamaç ve sarp kayalıklarla çevrili olması nedeniyle tedavi için hayvan hastanesine götürülemiyor.

Edinilen bilgilere göre, Artuklu ilçesi Ensar Mahallesi’nde kanalizasyon suyunun aktığı kayalıklarda otlanan katır, 2 gün önce dengesini kaybederek dereye düştü. Kayalıklarda sıkışan katırı dün fark eden çevredeki vatandaşlar, hayvanı kurtarmak için çabaladı, ancak başaramayınca durumu itfaiyeye bildirdi.

Bugün saat 10.00’da olay yerine veterinerle giden itfaiye ekipleri, katırın sıkıştığı dereye indi. Veterinerin yaptığı ilk müdahalenin ardından vatandaşların yardımıyla katır sıkıştığı yerden çıkarıldı.  

Acı içinde kıvranan katıra ağrı kesici iğneler yapılırken, bölgenin kayalık ve dik yamaçlardan oluşması nedeniyle katır bulunduğu bölgede bırakıldı. Yüksekten düştüğü için ayağa kalkmayan ve kurtarılmayı bekleyen katırın başında ise bir vatandaş bekliyor

Yaralı katırın başında bekleyen Mehmet Ekin, başıboş olan hayvanın kayalıklardan düştüğünü ve 2 gündür sıkıştığı yerde mahsur kaldığını söyledi.

Durumu fark edince yetkililere bildirdiğini kaydeden Ekin, itfaiye ekiplerinin katırı sıkıştığı yerden çıkardığını söyledi. Hayvanın şu an yürümeyecek bir halde olduğunu, acı içinde kıvrandığını belirten Ekin, veterinerin hayvana iki iğne yaptığını söyledi.

Hayvanın yürüyemediği için başında beklediğini ifade eden Ekin, şu an sadece hayvanı izleyeceğini, elinden de başka bir şey gelmediğini dile getirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir