• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Nida
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir nida avazı çıktığı kadar bağırıyordu, haydi koşun Resulullah geldi, Allah`ın Habibi geldi ellerinizdeki işinizi, eşinizi, çoluk çocuğunuzu, bırakın Resullaha, gelin makamınızı, mevkinizi, malınızı mülkünüzü, bırakın, Allah`ın Habibi geldi. Ey tembellik ve gaflet uykusunda olanlar uyanın, şu derin gaflet uykusundan. Ey nefislerine köle olan zavallılar, gelin gelin ki Allah`ın Habibi sizi bu esaretten, ve bu zilleten kurtarsın. Ey dünyada mesken kuranlar, gelin Allah`ın Resulu sizlere daha güzel, meskenler, daha mükemmel şeyler vadediyor. Ey makam mevki ve koltuk sevdalıları gelin Allah`ın Resulu size Allah`ın gölgesi altındaki koltukları ve makamları vadediyor. Bırakın artık geçici olan makam ve mevkileri. Hiçbir şey seninle Rabbin arasına girmesin, seni Rabbini anmaktan alıkoymasın. Ey… adetlere göre yaşayanlar gelin artık bunda sonra Ayetlere göre yaşayalım. Ey... moda putunu kendisine rehber edinenler, gelin İslamın boyasına boyanalım. Ey... Avrupayı taklit edenler gelin Asrı saadeti, taklit edelim. Ey.. Mariyalara, Elizabetlere benzemeye, çalışan masum bacılarım, gelin, Aişelere, Zeyneplere, Nesibelere benzeyelim. Ey.. eşyanın ve süs eşyalarının, hizmetçiliğini yapan bacılarım, unutmayalım ki biz eşyaya değil eşya bize hizmet etmeli unutmayalım ki, biz Allah`ın hizmetçisiyiz yaratılış gayemiz sadece bu gelin ve Allah`ın Habibine kulak verelim, ve kurtuluşa erelim. Ey.. günahkar olan kardeşlerim gelin tevbe sabunu ile, gözyaşı pınarında, yıkanalım paklanalım ve aklanalım daha sonra Rabbimize sığınalım.

 

Esma Akbalık / Gaziantep - Yaş: 30


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir