• DOLAR 32.443
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2402.156
  • ...
Urfa'daki Siyer Sınavı'nda dereceye girenler ödülünü aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Umre ödüllü Siyer Sınavı'nda, Şanlıurfa'da dereceye girenlere düzenlenen program ile ödülleri verildi.

Ödül törenine Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve birçok STK temsilcisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende Siyer Sınavı çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu, ardından ezgiler seslendirildi.

Daha sonra programda bir açılış konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Göven, platform olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Ardından programa katılan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında yapılan faaliyetleri takdir eden Açık, Allah’ın bize örnek kıldığı Hz. Muhammed'e uymanın önemine değindi.

İlahiyatçı-Yazar Nezir Tunç ise yaptığı konuşmada dünya ve ahirete huzuru elde etmenin Hz. Muhammed'e uymakla mümkün olacağını söyledi.

Resulullah’ın, yaratılış ağacının çekirdeği olduğunu belirten Tunç, “Mademki o ağacının çekirdeği ise o zaman biz onu iyi tanımalıyız. Biz Resulullah'ı iyi bilmemiz gerekiyor.  Onu tanıdığımız, onu bildiğimiz ve onun yolunda gittiğimiz zaman mutlu oluruz. Şu anki İslam toprağında olan zulüm kan ve gözyaşı olmayacaktır. Allah, onu en yüksek makama çıkartmıştır." dedi.

Tunç, "Onun dışında başkalarının yolundan gidenler kaybetmiştir. Onun dışında başkalarını kendilerine örnek alan kişiler kaybetmiştir. Hayat programını onun dışında şekillendirenler kesinlikle kaybetmiştir. Peygamber Efendimiz camide mescitte önemli bir imamdı, okulda öğretmendi ve evde iyi bir eş ve babaydı. Onun için bizim yöneticiler, onu örnek alırlarsa inanın ülke refaha kavuşacaktır. Bizim öğretmenlerimiz, mualimlerimiz onu örnek alırlarsa çok güzel bir nesil yetişir. Bizim seydalarımız, imamlarımız ve alimlerimiz onu örnek alırsalar çok güzel bir nesil yetişir. Bizim babalarımız ve bizler onu örnek alırsak inanın, evimizde mutluluk eksik olmaz." diye konuştu.

Program verilen ödüllerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (Osman Gülebak, Hüseyin Yetmiş-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir