• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Kılıçdaroğlu Bursa`da Cumhurbaşkanlığı Sistemini eleştirmeye devam etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda yaptığı konuşmada, 16 Nisan`da halkoyuna sunulacak anayasal değişikliğe ilişkin eleştirilerde bulundu.

Konuşmasında, dünyanın en fakir ülkelerinin Başkanlık Sistemiyle yönetildiğini savunan Kılıçdaroğlu, halkoyuna sunulacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik eleştirilerine devam etti.

Yeni sistem ile rejimin değişeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, yargının siyasallaşacağını, hâkimlerin hukukun üstünlüğüne bakmayacağını savundu.

"Bu memleket hepimizin memleketidir.” diyen Kılıçdaroğlu, eleştirilerine şöyle devam etti: “Elin oğlu demokrasisini geliştirir, biz demokrasiyi yok ediyoruz. Demokrasisi gelişmemiş, hukukun olmadığı hiçbir ülke büyümemiştir. Dünya'nın en büyük 10 ülkesine bakın. ABD hariç diğerleri parlamenter sistem. Dünya'nın en fakir ülkelerinin tamamı Başkanlık Sistemiyle yönetiliyor. Başkan çok zengin, vatandaş sürünüyor. Bu sistemde Başkan hesap vermez, kimse Başkan`a hesap soramaz. Bırakın hesap sormayı sözlü soruyu bile Meclis`te soramaz. Ödediğiniz verginin hesabını soramayacaksınız." (Mustafa Bikeç-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir