• DOLAR 32.808
  • EURO 35.213
  • ALTIN 2448.775
  • ...
Vanlı Taksicilerin Bitmeyen Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yetkililerin `sıkıntılar en hızlı şekilde gideriliyor` açıklamalarına rağmen bir türlü sıkıntıların bitmek bilmediği Van`da dertlerini ve sıkıntılarını dile getiren taksici esnafı, yetkililerin sadece konuşmakla yetinmemesi gerektiğini, konuşup vaad ettiği şeyleri bir an önce yapmalarını beklediklerini dile getirdiler.

 

İşte Vanlı taksicilerin anlatıkları:
Mahmut İleri: "Depremden önce işlerimiz çok iyi iken depremden dolayı uzun bir süre iş yapamadık daha doğrusu şehir boşaldığı için iş yapamadık. Ancak hayatın normale dönmesiyle bizim işlerimiz de bir nebzede olsa düzeldi gibi. Taksicilerin en büyük sorunu diğer esnaf gibi biz de sadece vergilerimizde yüzde elli gibi bir indirim söz konusudur krediler için başvurduk ancak eli boş döndük. Bankalar kendilerini garanti altına almak istiyorlar. Yani esnafa güvenmiyor bunun için de olmadık şartlar koşuyor. Öte taraftan özellikle yaşanan depremi fırsata çeviren belediye yolları çok kötü olmasına rağmen herhangi bir çalışma yapmamaktadır. Araçlarımız mahvoluyor bu noktada yetkili makamların üzerlerine düşeni yapmalarını bekliyoruz" dedi.

 

Şahin Okur: "Deprem sürecini geride bırakırken bu süreçte birçok olumsuzluğu da geride bıraktık iş noktasında işler hala düzelmedi. çünkü insanlar temel ihtiyaçlar dışında fazla bir harcama yapmıyor ya da yapmaya korkuyor. Yine ekmeğimizi kazanıyoruz hamd olsun işler birazcık daha düzeldi hastanenin il dışında olması ve şehir ulaşımı noktasında bir ihtiyaçtır." İfadelerini kullandı.

 

Mehmet Kaya: "Devlet Hastanesinin taşımasıyla işlerimiz düştü. Deprem işlerimizi bitirme aşamasına getirdi. Van Devlet Hastanesinin bölge hastanesine taşınması işlerimizi bitirme noktasına getirdi. Çocuk hastanesinin çocuk hastanesinin gelmesi umut oldu ancak depremde onunda yıkılması biz ve çevre esnafını perişan etti. İşlerimizi bitirdi. Yetkililer bizlere bilgi vermelidir adam akıllı bir bilgi alamıyoruz artı ikincisi SSK primlerimiz erteleneceğine silinmesi gerekir yoksa neticede bunları bir şekilde ödeyeceğiz buda haliyle bizi zorlayacaktır çünkü tüm vergi primleri bir anda ödememiz imkânsızdır. İfadelerini kullandı.

 

Fazıl Şahin: "Bizim sorunlarımızı cemiyet başkanı veya yetkililerin bizleri ziyaret etmeleri gerekir vergilerin ertelemektense bunların silinmesi daha faydalı olacaktır. 4 aydır ertelenmiş ancak hepsini tek seferde isteniyor. Ancak bizde para yok çünkü daha kendilerini toparlayamamış ki bunu tek seferde ödesin bu fayda değil zarar verir" cemiyet bakanımızın başbakanla olan görüşmesinin somut olarak sonuçlarını görmek isteriz" dedi.

 

Arif Akar: "Vergilerinin ertelendiğini ancak bunun çözüm olmadığını belirterek "hastanenin yıkılmasıyla bizlerde burada akşama kadar oturup gidiyoruz. Bu gün saat 15.00 siftah açtım işler kesat belediye ise bizden 4 aydır almadığı vergileri tek seferde istiyor. Bizlerde ne yapacağımızı şaşırdık." dedi.

 

Depremin üzerinden geçen bunca zamana rağmen hiçbir yetkilinin kendilerini sormadığını da aktaran Akar: "yarın öbür gün seçim sürecinde yine gelecekler iş odur zor günde bizleri sorsunlar yoksa iyi günde herkes dosttur iş odur bu gün bizleri sorsunlar." dedi.

 

Mehmet adlı taksici ise, "Uzun bir süredir Vanlı taksicilere zam yapmadığını belirterek en azından bizler depremzedeyiz bu noktada bir kolaylık isteniyor birçok esnafa el uzatırken taksiciler tamamıyla unutuldu. Herkese yardım yapılırken bizim için hiçbir şey yapılmadı 15 kişi buradayız ancak bir iki gün siftah yapmadığımız oluyor. Bizler istiyoruz ki yetkililer bizleri görsünler ve bizlere esnaf muamelesi yapılsın. Aksi takdirde bizlerde işlerimize son noktayı koymak zorunda kalacağız." Şeklinde konuştu.

 

Naci adlı adlı taksici de, "Vanlı taksicilerin maddi olarak bittiğini belirten 1 yıl itibariyle bandrollerini ertelendiğini ancak görünen o ki zamanda ödeyemeyeceğiz. Çünkü şu an işlerimiz durma notasındadır burçlarımızın af edilmesi gerekir. Bizler bizlere bir an önce bir yardım yapmaları gerekir. Taksicilik zaten öyle bir meslektir ki ancak ekmeğimizi kazanabiliyoruz" dedi.

Murat Dalgın - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir