• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin`de hutbe okuma yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin geneli düzenlenen "Güzel Hutbe Okuma" yarışmasının finali, Artuklu ilçesindeki Merkez Camii'nde yapıldı. İmam hatip liseleri arasından gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrenciler, birinci olmak için ter döktüler.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından il finalinde yarışmaya hak kazanan öğrenciler, birinci olmak için hutbe okudular. Okunan hutbelerden sonra jüri tarafından dereceye girenler açıklandı.

İl Müftüsü İsmail Çiçek'in de aralarında bulunduğu jürinin dereceye giren öğrencileri seçtiği yarışmada Nusaybin Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halis Bilen birinci, Mardin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdurrahim Baybara 2'nci, Kızıltepe Özcan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevfik İslam Turhan ise 3'üncü oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yarışmaya katılan bütün öğrencilerden bu alanlardaki çabalarının devamını temenni edip kendilerine teşekkür etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere Sarı ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Necmettin Başboğa tarafından çeşitli ödüller verildi. (M. Salih Keskin-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir