• DOLAR 32.67
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2444.565
  • ...
Beyazıt`da Beşar Esad protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla Cuma namazında Beyazıt Camii’nde toplanan Müslümanlar, namaz sonrasında zalim Esed Rejimini telin ettiler.

Özgür-Der’in öncülüğünde gerçekleşen ve birçok İslami kuruluşu ve STK’nın da desteklediği etkinlik Beşir Eryarsoy’un, Suriye’de şehit edilenler için kıldırdığı gıyabi cenaze namazı ile başladı.

Havanın çok soğuk olmasına rağmen yüzlerce kişi Esed rejimini protesto etmek için Beyazıt Meydanına akın etti. “İnsanlık Onuru Suriye`de Ölmesin!” “Golan İşgal Altında, Esad’ın Tankları Dera’da, Humus’ta, Hama’da!” “Kerbela`yı Tarihte Arama, Zamanın Kerbelası Hama`da!” “Suriye`ye Özgürlük Direnişle Gelecek” yazlı birçok dövizin taşındığı programın açılış konuşmasını Ramazan Kayan yaptı. Katılımcılara hitap eden Kayan, şunları söyledi: “Çağın Yezidlerini ve despotlarını lanetlemek için buradayız. Humus’taki annelerden, bebeklerden özür dilemek için buradayız. Eylemde Hamalı İslam âlimi Hatem Tabşe de bir konuşma yaptı. Tabşe, Suriye direnişine sahip çıkanlara teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: “30 yıl önce Hafız Esed Suriye halkına ve İslam’a karşı savaş açtı. Bunu Hama’yı vurarak yaptı. Şehri yerle bir etti. 35.000 insanımızı şehit etti. 60.000 insanımızı esir etti. Şimdi de oğluyla karşı karşıyayız. Babasından devr aldığı zalimlik portresine devam ediyor.” Konuşmalardan sonra Rüştü İzgören tarafından bir dua yapıldı.“İstanbul’dan Humus’a Direnişe Bin Selam!” “Yaşasın Suriye İntifadası!” “Lebbeyk, Lebbeyk, Lebbeyke Ya Allah!” “Katil Rusya Suriye’den Defol!” “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol “Hama’ya, Humus’a Direnişe Bin Selam!” sloganlarıyla program sona erdi.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir