• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Mısır`ın gençlerinde hâlâ devrim ruhu var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi döneminde, Bina ve Kalkınma Partisi Milletvekili ve aynı zamanda Şura Meclisi Üyesi olan Muhammed es Sağir, Mısır halkının devrimden sonra yaşadıklarını İLKHA'ya anlattı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Muhammed es Sağir, Mısır ordusunun Batılı devletlerle iş birliği içerisinde olduğunu belirtti. Es Sağir Mısır halkında hâlâ devrim ruhu olduğunu ve bunun bir gün ayyuka çıkacağını ifade etti.

Mısır halkının seçtiği cumhurbaşkanına askeri darbe yapıldığını hatırlatan es Sağir, Mısır halkı kendi seçimiyle cumhurbaşkanını seçti. Daha sonrada ise askeriyenin âdeti haline gelen, Müslümanların iktidarda olmasını sindiremediklerinden ötürü Cumhurbaşkanına darbe gerçekleştirdiler. Halk şu an her türlü krizle baş başa hayatlarını sürdürmektedirler." dedi.

Mısır'daki darbe hükümetinin gelecek vaat etmediğini vurgulayan es Sağir, "Genel itibariyle küfrün oyununa gelmek ve İslam ülkelerinde hâkimiyetini sürdürmek için kullandıkları tek şey askeriye olduğu malumdur. Mısır toprağının yüzde 80'i ordunun elinde. Mısır'ın bu hale gelmesi ordunun Batı devletleriyle işbirliği içerisinde olmasında kaynaklanıyor. Askeri darbe hükümeti, hiçbir şekilde gelecek vaat etmediği herkesçe biliniyor. Bunu çok açık bir şekilde ifade edebilmeliyiz. Mısır halkının gençlerinde hâlâ devrim ruhu var. 25 Ocak'ı yaşatabilecek o ruh hâlâ vardır. Bugün Mısır halkı kendi içerisinde kaynıyor ve o ruh bir gün patlak verecektir."

İslam ümmetinin günbegün bir araya geldiğini söyleyen es Sağir, "Bugün ümmetin içerisinde olduğu ortamın en büyük sorumluluğunu âlimlerin yüklenmesi gerektiği apaçık ortadadır. Âlimlerin bugün kendi toplumlarına Allah-u Teâlâ`nın 'benim ipime hep birlikte sarılın` ayetini kendi halklarına bunu benimsetmeleri gerekir. Allah'a şükürler olsun benim kendi şahsi görüşüm de ümmetin kesinlikle günbegün bir araya geldiğidir. Bunun en büyük delili ise Türkiye`nin yaşamış olduğu 15 Temmuz Darbe gecesidir. Darbe gecesiyle ilgili Gazzeli bir kardeşim bana 'O darbe Ankara`da yaşanmadı bilakis Gazze`de yaşandı.' dedi." şeklinde konuştu.

(Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir