• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Musul Valisi: 130`dan fazla sivil hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Iraklı yetkililer, Irak ordusunun Musul'un batısında ABD öncülüğündeki koalisyonunun hava desteğiyle yürüttüğü operasyonlarda son birkaç hafta içerisinde çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini açıklarken, kentin batısındaki operasyonlara ara verdiği bildirildi.

Musul İl Meclisi Başkanı Beşar El Kiki onlarca cesedin hâlâ şehirdeki enkazların altında olduğunu belirtirken, Musul Valisi Nevfel Hammadi ise saldırılarda 130'dan fazla sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Irak hükümetine bağlı güçler, çok sayıda sivilin yaralanması üzerine Musul'un batısını IŞİD'den geri almayı hedefleyen ve ABD güçlerinin hava saldırılarıyla destek verdiği harekâta ara verdiği belirtildi.

200 binden fazla sivil yaşadığı toprakları terk etti

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geçen ay Musul'un batısını IŞİD'den geri alma operasyonunun başlamasından bu yana 200 binden fazla Musullunun yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada ise Musul'un batısında hâlâ yaklaşık 600 bin sivilin bulunduğu, bunlardan 400 bin kadarının da şehrin kuşatma altındaki bazı bölgelerinde mahsur kaldığı belirtildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir