• DOLAR 32.539
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2455.17
  • ...
Kılıçdaroğlu Diyarbakır`da konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkoyuna sunulan anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Diyarbakır`da CHP il teşkilatını ziyaretinin ardından referandum çalışmaları kapsamında düzenlenen salon toplantısına katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada "Bu anayasa değişikliği geçerse Türkiye üçüncü lige düşer." dedi.

Konuşmasında Diyarbakır'ın sosyo-ekonomik yapısına değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki en mutsuz 3 kentten biri Diyarbakır. Diyarbakırlı mutlu değil, huzursuz ve endişeli. Bir milyon 700 bin nüfus var. Ama fakirliği en derinden yaşayan illerimizden biri. Diyarbakırlı bunu hak etmiyor. Gencecik fidan gibi çocuklar işsiz. Taşı sıksa suyunu çıkarır. İşsizlik oranı açısından Türkiye'nin ikinci kenti. En çok yeşil kart sahibi olan il Şanlıurfa'dan sonra Diyarbakır. Tarihin derinliklerinden gelen bir kent. Ama bu kadim kentte yaşayanlar neden huzursuz, aç, işsiz? Siyaseten sorgulanması lazım. Bütün siyasi partilerin sorgulaması lazım. Önyargılardan uzak sorgulanması lazım. Bir birimimizi suçlamanın ötesinde oturup düşünülmesi gerekir." diye konuştu.

Kılıçtaroğlu, konuşmasının ardından bir otelde muhtarlar ve kimi kanaat önderleri ile basına kapalı bir toplantı yaptı. (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir