• DOLAR 34.223
  • EURO 37.878
  • ALTIN 2921.756
  • ...
Sakarya`da Orta Hasarlı Binalar Yıkıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sakarya Valiliğinin, onarım ve güçlendirme için 5 Aralık 2011`e kadar tanıdığı sürenin dolmasının ardından, su, elektrik ve doğalgaz gibi kamu hizmetleri sonlandırılan orta hasarlı binaların yıkımı devam ediyor.

Valiliğin yıkım kararını bildirmesinin ardından Erenler Belediyesi de ilçede bulunan ve onarım ruhsatı olmayan orta hasarlı 34 binanın yıkımı için çalışma başlattı. Bu kapsamda belediye ekipleri, Çaybaşı Yeniköy Mahallesi`nde orta hasarlı iki binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için tanınan sürenin dolduğunu, 17 Ağustos 1999`daki depremin üzerinden 12 yıl geçmiş olmasına rağmen onarımı yapılmayan orta hasarlı binalarda iskanın yasaklandığını hatırlattı.

Tahliye işleminin vatandaşların can güvenliği için yapıldığını ifade eden Öztürk, ``Bu işi bu mevsimde çok da gönüllü olarak yapmamakla birlikte, vatandaşlarımızın risk altında yaşamalarına karşın önlem de almamız gerekiyor. Zaten yasalar da yerel yöneticilere böyle bir zorunluluk getiriyor. Belirli bir periyotla, onarılmamış ve insan hayatı için tehlike saçan binaların yıkımına, vatandaşlarımızın bize olan talepleri doğrultusunda başlamış bulunuyoruz`` dedi.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir