• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üniversite öğrencilerinden namaz programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'da Fırat Üniversitesi Rehber Öğrenci Topluluğu tarafından "Ruhun Dirilişi Namaz" konulu program düzenlendi.

Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Eğitimci-Yazar Şaban Karaköse ve HÜDA PAR İl Başkanı Yusuf Yüksel'in yanı sıra öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Sarıkaya, namazın önemine değindi. Sarıkaya, "Namaz, Mekke'den Medine'ye hicretten önce farz kılınan tek ibadettir. Boykot yılları bitmiş, senet'ül hüzün dediğimiz o yıl gelmiş. Müslümanlara eziyetin zirveye çıktığı bir zamanda Rabbimiz Rasulullah'ı bir noktada yüceltmek, daha da yükseltmek ve onun nazarında İslam toplumunda namazla yüceliğini vurgulamak istedi. Namaz diğer ibadetler gibi Cebrail'in inmesiyle farz kılınmış bir ibadet değil. Hz. Muhammed bizzat Rabbimizden almıştır." dedi.

Eğitimci-Yazar Karaköse ise "Kulun ilk hesaba çekilecek ibadeti namazdır. Bir doktor hastasına ilaç yazdığı zaman kendisinin o ilaca ihtiyacı var mı? Yok. Yazmasının kime faydası var? Hastaya faydası var. Cenabı hak bu namazı farz kılmakla bize merhamet etmiştir. Onun bizim namazımıza ihtiyacı yok, bizim o namaza ihtiyacımız var. Namaz o kadar hayati öneme sahiptir ki farz kılınmış ama ne farz. Sakat da olsak, elimiz, ayaklarımız dahi olmasa namazın farziyeti üzerimizden düşmüyor. Su ve mescit de olmasa, hastalık, yolculuk ve savaş dahi olsa bu namaz kılınacak." şeklinde konuştu.

Program, konuşmaların ardından ezgi dinletisi ve tiyatro gösterimiyle sona erdi. (Sinan Bilici-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir