• DOLAR 32.384
  • EURO 34.649
  • ALTIN 2393.31
  • ...
Vali Aksoy Lice ilçesini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy bir dizi temaslarda bulunmak ve güvenli Koordinasyon toplantısı gerçekleştirmek için Lice ilçesini ziyareti etti.

Ziyarette Vali Aksoy’a 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muharrem Karaal ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan eşlik etti.

Lice Kaymakamlığına geçen Aksoy ve beraberindekileri,  7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Lice İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Başak, Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat ve kaymakamlık çalışanları karşıladı. Aksoy ve beraberindekiler,  Kaymakam Başak’tan ilçe hakkında brifing aldı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Aksoy, “Diyarbakır Lice kırsalında güvenlik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen müşterek operasyon devam etmekte. Bu operasyon kapsamında kırsal alanda terörist unsurlar ile çatışmalar yaşanmaktadır. Birçok silah ve mühimmat ele geçirildi. Dün itibari ile bir bölgede 4 terörist bir bölgede 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sırasında bir uzman onbaşımız ve bir yüzbaşımız yaralanmış kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu operasyon büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. Bu sabah 2 terörist daha ölü olarak ele geçirilmiştir. Toplamda dünden itibaren ölü ele geçirilen terörist sayısı 8’e ulaşmıştır. Bu çalışmalar sırasında bir adet bixi tüfek, 2 adet M16 ve 5 adette kaleşnikof tüfek ele geçirilmiştir. Bunlara ait birçok mühimmat ve örgütsel doküman da yakalanmıştır.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Lice’deki operasyonlarla ilgili brifing aldığını söyleyen Aksoy, “Dün gece daha doğrusu sabaha doğru İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ilimize gelerek yapılan operasyonlarla ilgili güvenlik birimlerimizden brifing aldı. Sabah da şehitlerimizi uğurlama programına katıldı.” ifadelerini kullandı.

Brifingin ardından Aksoy ve beraberindekiler Lice Adliyesine geçerek burada Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Gözüm’den ilçe hakkında bilgi aldı. Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Lice Komando Alay Komutanlığına geçerek burada İl Güvenlik ve Koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.  (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir