• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızıltepe Devlet Hastanesinde yatak sayısı 300'e çıkartıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2011 yılında hizmete giren 254 yataklı Kızıltepe Devlet Hastanesinde yatak sayıları artırıldı. Yetişkin yoğun bakım yatak sayısı 20’ye çocuk yatak sayısı 70’e toplam yatak sayısı ise 300'e çıkarıldı. Çocuk servisinde ise hasta çocukların hastaneden korkmamaları için çizgi film kahramanlarının resimleri ile süslemeler yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızıltepe Başhekimi Dâhiliye Uzmanı Dr. Ömer Acar, ilçe nüfusunun 30 bine ulaşmasıyla mevcut hastanedeki yatak sayısının ihtiyacı karşılamadığından yatak sayısını 300’e çıkardıklarını söyledi.

Acar, “Kızıltepe Devlet Hastanesi 8 yataklı yeni doğan yeni bakım, 13 yataklı erişkin yoğun bakım, 20 yataklı palyetif bakım olmak üzere toplamda 254 yatak üzerinden hizmet vermekteydi. Türkiye ortalamasına baktığımız zaman sağlık alanında her 100 bin nüfusa karşılık 250 yataklı hastane düşmektedir. İlçe nüfusumuz 300 bin oldu. Çevre köylerden ve hatta çevre ilçelerden hasta geldiği düşünülürse şu anki mevcut hasta yataklarımız ihtiyaca çoğu zaman karşılık verememektedir. Bu nedenle sürekli il dışına hasta sevki yapmaktayız. Hasta sevki yapıldığı zamanda sadece hastalarımız gitmemektedir. Hasta yakınları, akrabaları maddi ve manevi mağdur olmaktadır. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak yetişkin yoğun bakım yatak sayısını 13’ten 20’ye mevcut yatak sayısını da 254’ten 300’e çıkartıyoruz. Hayırlı olsun. Çocuk servisinde açıldığı zaman 2011 yılında 20 yatak üzerinden açılmıştı. Daha sonra yatak sayısı 27’ye çıkarıldı. 2 sene önce 27’en 58’e çıkarttık. Şimdi 70’şe çıkarttık. Bundan sonra bunu 100’e çıkartma gayreti içinde olacağız.” diye konuştu.

Çocuk servisinde yatak sayısının artırılmasıyla birlikte çocukların doktor ve hemşirelerden korkmamaları için odaları çizgi film kahramanları ile süslediklerini belirten Acar, sözlerine şöyle devam etti:

“Çocuk servisinde yatakların sayısını artırmak bir yana aynı zamanda çocuk servisinde çocuklarımız geldiği zamanlar hastaneden korkmasınlar, doktor abilerden, doktor ablalardan korkmasınlar diye odaları çizgi film kahramanlarıyla süsledik. Bundan sonra çocuklarımız geldiğinde korkmayacaklar. Güzelce tedavi olacaklar. Hastanede yatak sayısını artırmak güzel bir şey ama daha önemlisi kaliteyi artırmak gerekiyor. Bunun için de çocuk yataklarını çocuk odalarını çizgi film kahramanları ile süsledik. Bundan sonra çocuklarımız hastaneye geldiklerinde hangi odada kalmak istiyorsun diye soracağız. İşte 'keloğlan odasında kalmak istiyorum, şirinler odasında kalmak istiyorum.' Hangi odada kalmak istiyorlarsa onları orada misafir edeceğiz.”

Acar, son olarak şunları söyledi: “Sık sık hastalarımızla da bir araya geldiğimiz zaman emar cihazının Kızıltepe Devlet Hastanesine geldiğinin farkında değiller. Biz bir daha buradan halkımıza söylüyoruz. Emar cihazımız aktiftir, 7-24 çalışmaktadır. Özel hastanelere gitmelerine gerek yok, fark ücreti vermelerine kesinlikle gerek yok. Örneğin bel ağrısı için 3 fizik tedavi doktorumuz, 3 beyin carrahımız, aynı zamanda 4 ortopedi uzman doktorumuz çalışmaktadır."

Derik’ten çocuklarını tedaviye getiren Kazım Parçin ise “Hastanenin hizmetlerinden memnum. Bu hizmetler olmasa perişan olacaktık. Çocuklar çizgi film fotoğraflarına bakıyorlar seviniyorlar.” derken, Semiha Parçin de “Hastaneden memnunuz. Çocuklar bu fotoğrafları görünce hastalıklarını unutuyorlar. Bir sorunumuz olduğu zaman görevlilere söylüyoruz, geliyor ilgileniyorlar.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir