• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Selçuk ailesinin ev ihtiyacı giderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe'de ikamet eden Selçuk ailesinin dramının İLKHA'da gündeme gelmesinin ardından, hayırseverler tarafından ailenin ev ve diğer ihtiyaçları karşılandı.

Kızıltepe'nin Koçhisar Mahallesi'ndeki harabe bir evde hayatlarını sürdürmeye çalışan 7 nüfuslu Selçuk ailesine resmi kurumlar başta olmak üzere birçok hayırsever yardım elini uzattı.

İsminin saklı tutulmasını isteyen bir hayırsever, evini kira bedeli olmaksızın Selçuk ailesine tahsis etti. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İlçe Müftülüğü, Sosyal Dayanışma Ve Yardımlaşma Vakfı gibi kurumlar ve hayırseverler de başta beyaz eşya olmak üzere ailenin tüm ihtiyaçlarını karşıladı.  

Aile reisi Aydın Selçuk, daha önce zorlu şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını belirterek,  şimdi ise sıkıntılarının sona erdiğini ve bu nedenle Allah'a şükrettiklerini ifade etti.

Hayırsever bir vatandaşın vesilesiyle başlarını sokabilecekleri bir eve yerleştiklerini aktaran Selçuk, "Ev sahibi bizden kira almıyor. İLKHA'nın haberi sayesinde hayatımız, zamanımız, insanlığımız, giyimimiz, hem maddi hem manevi hayatımız değişti. Şimdi DEDAŞ`ta çalışıyorum. Çocuklarıma helal ekmek yedirebiliyorsam ne mutlu bana. Kısmet Allah` tandır. Allah`a sığındık Allah da bize bir kapı yerine 7 kapı açtı. Buna sebep olan İLKHA çalışanları ve bize yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun." dedi.

Evinin tüm ihtiyaçlarını karşıladıkları için emeği geçen herkese teşekkür eden Ceylan Selçuk ise duygularını şu şekilde paylaştı:

"Artık çocuklarım okula gittiğinde onlara harçlık verebiliyoruz. Bize buzdolabı, televizyon, fırın, çamaşır makinası, halı… Her şeyi aldılar. O eski evden üzerimize akan sudan, oradaki akreplerden kurtulduk. Önceden eşim çalışamadığı için huzurumuz yoktu. Çok şükür şimdi çalışıyor akşam eve geldiğinde bize sıcak ekmek getiriyor, sıcak yemek yiyoruz. Hem çocuklarım, hem ben çok seviniyoruz. Allah, yardım edenlerden razı olsun."

6`ncı sınıf öğrencisi Abdürrahim Selçuk ise  yardımlar sayesinde yepyeni bir hayata sahip olduklarını belirterek, "Eskiden, okula gittiğimde param yoktu. Bu nedenle arkadaşlarıma bakıp üzülüyordum. Babam bana para veriyor, elbise, ayakkabı alıyor. Bundan sonra hayatımız çok güzel. Bize yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun." dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir