• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Güçlü olmazsak ezanımız okunmaz, bizi yaşatmazlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`teki temasları kapsamında Nizip ilçesine yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve arıtma tesisi açılışını gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, başta Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinin skandal tutumlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bizim bir ve diri olmamız lazım. Bu coğrafyada yaşamanın tek şartı var, güçlü olmak. Biz eğer güçlü olmazsak ezanımız okunmaz, bizi yaşatmazlar.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep`e gelen Bakan Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip ilçesine yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ile su arıtma tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye`de ikili sistemin yürümediğini ve kavga sebebi olduğunu belirten Özhaseki, mevcut sistemdeki ikili sistem nedeniyle yaşanan sorunlardan örnek vererek, “Anayasa kitapçığı şöyle bir atıldı, insanlar perişan oldu. Bunu sürdürmemiz mümkün mü? Şimdiki sistemde cumhurbaşkanı yetkisine bakın. Her türlü yetki var. Ama hiçbir şeyden sorumluluğu yoktur. Bir taraftan da sizin iş yapın diye seçtiğiniz bu bakanlar var. Çünkü başbakanla cumhurbaşkanı aynı cenahtan gelen kader ortaklığı yapmış insanlar. Onlar olmasa ne yapacağız oturup, 'Yarabbi anlaşabilen insanlar gönder' diye dua mı edeceğiz.” dedi.

Türkiye'nin çevreye karşı düşen görevlerini yerine getirmeye çalıştığını ve buna rağmen Türkiye`nin bazı dezavantajlarının da olduğuna işaret eden Özhaseki, “Yer altında deprem risklerimiz, üstünde de fitne var. 'Üç tarafımız denizlerle dört tarafımız düşmanla çevrili' derlerdi önceden. Bazen niye öyle diyorlar ki diye düşünürdüm. Ama şimdi geldiğimiz noktada görüyorum dört tarafımız değil 14 tarafımız düşmanlarla çevrili. 15 Temmuz'u geride bıraktık. Böyle önemli bir konuda Meclisimiz bombalanmasına rağmen adam akıllı çıkıp geçmiş olsun diyen olmadı.” ifadelerini kullandı.

Özhaseki, son 100 yıl içerisinde yeryüzü ısısının bir derece, havadaki karbon miktarının ise yüzde 42 arttığına dikkati çekerek, bunların doğadaki dengenin bozulmasından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise milletvekilliği, bakanlık ve belediye başkanlığı yapan birisi olarak kalkınmanın yerelden başladığına en iyi şahitlik eden insanlardan birisi olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkanı Begeot da açılış için Paris'ten geldiğini hatırlatarak, “Doğu'nun Paris'inde olmaktan çok mutluyum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından bakan Özhaseki ile protokol üyeleri, kurdele keserek tesisin açılışını yaptı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir