• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

BATMAN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), "Sektör Buluşmaları" adı altında tertip edeceği bir dizi toplantı ile Batman ekonomisine yön veren sektörlerin temsilcilerini bir araya getirecek.

Temsilcilerle daha verimli çalışma alanlarının oluşturulması ve sektörel sorunlar ele alınacak.

Bu kapsamda ilk olarak tekstil sektörü yatırımcılarıyla bir araya gelinerek, sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriyle oluşturulacak rapor ilgili yerlere sunulmak üzere hazırlanacak.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, "MÜSİAD Batman Şubesi olarak Batman ekonomisinin ve istihdamın düzenli şekilde büyümesine katkı sağlamak amacıyla içimizde bir çalışma gurubu oluşturduk. Bu çalışma gurubu yakın zamanda Batman'da aynı sektörde olan yatırımcıları bir araya getirecektir. İlk toplantımız tekstil sektörüne yönelik yapılacaktır. Toplantımızda sektörün sorunları, üretim binalarının fiziki yetersizliği, işçi taşımasında yaşanan zorluklar, nakliye problemleri, elektrik kesintileri, üretim aşamasında yaşanan zorluklar, İŞKUR, SGK ve diğer kurumlarla yaşanan zorluklar değerlendirilip çözüm önerileri masaya yatırılacaktır." dedi.

Özdemir, açıklamanın devamında şunları kaydetti: "Malumunuz üzere işveren-patron bir milletvekili veya bakan gördüğünde mutlaka işiyle ilgili mevcut bir sorunu dile getirerek yardım istemektedir. Ancak o an o soruna ilişkin ciddi bir veri olmadığı için sorunlar çözülememektedir. İşte bu sektör buluşmaları ile ilk defa Batman'da ekonomiye yön veren sektörlerin sorunları ele alınacak ve rapor haline getirilecektir. Raporların da takipçisi olacağımızın bilinmesi gerekmektedir. İlkin tekstil sektörü ile ilgili bir çalışma yapılması planlanmıştır. Ardından inşaat ve sanayide imalat sektörlerinin çalışması yapılacaktır." (İLKHA)