• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan Molla Bedreddin`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, parti çalışmaları kapsamında geldiği Siirt'te şehrin önde gelen kanaat önderlerinden Molla Bedreddin Sancar'ı dergâhında ziyaret etti.

Toplumsal yozlaşma, sosyal medya üzerinde oluşturulan olumsuz algılar ve Müslümanların içerisine düştüğü tehlikelere dair değerlendirmelerde bulunan Molla Bedreddin, bu tehlikenin atlatılabilmesi için şuurlu her bir Müslüman'a önemli işler düştüğünü söyledi.

Müslümanlara yönelik zulmün en büyük sebebinin ümmet arasındaki tefrika olduğunu belirten Molla Bedreddin, bu fitne ve tefrikanın son bulması için âlimlere büyük görevler düştüğünün altını çizdi.

Müslümanlar arasında vahdet oluşturulması gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu ise "Elbette ki ümmet büyük bir musibetle karşı karşıyadır. Müslümanlar arasında büyüyen fitne ümmeti bölmüş, vahdetimizi dağıtmış, kuvvetimizi götürmüştür. Umudumuz, Müslümanların özlerine dönmeleri ve kardeşler olarak yeniden birliklerini sağlamalarıdır." dedi.

Ziyaret sonrası Şeyh Musa türbesini ziyaret eden Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Mavi Marmara katliamında İsrail askerleri tarafından katledilen İbrahim Bilgen ile 1990'lı yıllarda İslami kimlikleri dolayısıyla katledilenlerin mezarını ziyaret etti.

İbrahim Bilgen'in mezarında bir konuşma yapan Yapıcıoğlu, "Eğer bu kardeşlerimizin şehadeti Gazze'deki, Filistin'deki kardeşlerimizin üzerindeki vahşi ambargonun kalkmasına, Siyonist vahşilerin burnunun sürtmesine, kardeşlerimizin biraz daha feraha kavuşmasına vesile olmuş olsaydı belki bu acı tahammül edilebilir bir durumda olacaktı. Zaten bunu göze alarak gitmişlerdi. İnşallah onlar makamlarında şu anda vaziyeti görüyorlar. Allah onlara lütfetmiş, onlara bildiriyordur ve şehitler yaptıklarından dolayı asla pişman değiller. Biz öyle inanıyoruz ki şehitlerimiz akıttıkları kana rağmen Siyonistlerle yapılan anlaşmalardan dolayı üzülüyorlar. İnşallah biz de bu yolun ve davanın takipçileri oluruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir