• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
İlerleyen yaşına rağmen mesleğini devam ettiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emekli olmasına rağmen ayakkabı tamirciliği mesleğini severek devam ettiren Hüseyin Yetkin (87), 47 yıl önce yanında işe başlayan çırağını oğlu gibi seviyor.

Evine ekmek götürebilmek için 1970 yılında çırak olarak işe başlayan Osman Akyıldız, kendi yardımıyla mesleğe devam eden ustasının yanından bir an olsun ayrılmıyor.

Her gün ustasını dükkâna getirip tekrar eve götürdüğünü belirten Akyıldız, "Ustamla 1970 yılından beri beraberiz. Tek başına gidip gelemediği için 2 yıldır kendisini ben götürüp getiriyorum. Bundan 2-3 yıl önce işler daha iyiydi ama şimdi satılmıyor. Artık ikinci el ayakkabıda hayır yok. 87 yaşındaki Hüseyin ustam bu işi çok sevdiği için sürdürüyor. İnsanların işinin görülmesini istiyor." dedi.

Artık mesleklerini öğretecek çırak bulamadıklarını ifade eden Akyıldız, "Belki bu çarşıda kimse bu işleri yapmaz ama o yapıyor. Para için değil başkasının işi görülsün diye. 2 saat uğraşıyor, aldığı 2 lira. Hangi sanatkâr 2 lira için 2 saat uğraşır? Bu meslek Elazığ'da bitmiş sayılır. Ayakkabıcılık bittiği için çırak da yetişmiyor. Bu meslek eskiden iyiydi fakat şimdi bitmek üzere. Ustamın sevdası para kazanmak değil. Bu mesleğe karşı bir hevesi, zevki var. Bizim kan bağımız yok ama manevi bağımız var. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Biz 47 yıldır beraberiz. Çırak olarak buraya geldik, evlat olarak ayrılacağız." şeklinde konuştu.

Emekli olduğu halde vaktini boş geçirmek yerine dükkânında geçirmeyi tercih eden Yetkin ise bu sayede dostlarıyla muhabbet etme fırsatı yakaladığını dile getirdi. (Ebubekir Yavuz-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir