• DOLAR 32.26
  • EURO 34.74
  • ALTIN 2400.455
  • ...
15 Temmuz gazileri o gece yaşadıklarını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`ta Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde “Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar” temalı bir program düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) konferans salonunda gerçekleşen programa; Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 15 Temmuz gazilerinden İsmail Hakkı, Mehmet Şükrü Kıntaş, Hanifi Can Türkoğlu ve Abdullah İrgin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kum Sanatı Ustası Veysel Demir`in 15 Temmuz`u anlatan resim çalışmasıyla devam etti.

Daha sonra gaziler İsmail Hakkı`nın moderatörlüğünde o gün yaşadıklarını anlattılar. 15 Temmuz gecesi meydanlarda her türlü siyasi görüşe sahip insanların olduğunu söyleyen Mehmet Şükrü Kıntaş, Cumhurbaşkanının televizyon kanalarındaki açıklamasının ardından psikolojik olarak rahatladıklarını söyledi.

Kıntaş, darbe girişimi gecesini şöyle anlattı: “Tankın içine girdim, 5 tane asker vardı, ellerinde G3 silah vardı. Bunlara bağırdım. Siz ne yapıyorsunuz! Biz Yunan mıyız ki bizim silahlarımızla bizi Rabbim beni bunlara nasıl göstermişse artık 5`i de titriyordu. Verin silahları deyip silahlarını aldım. 5`ini de esir aldım, sırtlarını çevirdim. Tankın kapağındaki delikten polis yelekli bir arkadaş gördüm. Arkadaşı çağırdım. Ona sen bunları al ben tankları nasıl durduracağımı öğrendim, diğer tankları durdurmaya gittim. Bunlar bu işi beceremeyince, Cumhurbaşkanımızda rahat bir şekilde İstanbul Havalimanına inip televizyonlara çıkınca darbede büyük bir kırılma oldu. Psikolojik olarak darbe olmadığı anlaşıldı. Hamdolsun bu da bizimle halkımıza nasip oldu. Kürt`ü, Laz`ı, Çerkez`i, Arap`ı, Suriyelisi hepimiz oradaydık. Siyasi görüşü ne olursa olsun herkes oradaydı.”

Darbe girişimi gecesi milletin bir olması kendilerine güç verdiğini söyleyen Hanifi Can Türkoğlu ise darbe gecesi askerlerin ruh halini anlattı. Türkoğlu, “O gece her görüşten insanı görebilirdiniz. Bu çok güzel bir şeydi, bize güç verdi, birlik olduğumuzu gördük. Biz orada millet olarak birbirimizi keşfettik.” dedi.

Türkoğlu, 15 Temmuz gecesi Ak Parti Genel Merkezi önünde yaşadıklarını şöyle anlattı: “AK Parti Genel Merkezine doğru 2 tank gelmeye başladı. Bir haçlı ordusu üzerimize geliyormuş gibi tanklar geldi. Orda bulunanlarla tanışmıyorduk ama bir organizasyon vardı. Tankın üzerine 8`erli gruplar halinde çıktık. Orada bir askerle münakaşamız oldu. Sanki karşımızda bir duvar gibiydiler, ruhları alınmış bir robot gibiydiler.”

Darbe girişimi gecesinde kolundan yaralanan Abdullah İrgin ise 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığında olduğunu söyledi. İrgin, askerlere yanlış yaptıklarını, bu işten vazgeçmelerini ve Genelkurmay Başkanının da serbest bırakılması için darbeci askerlerle konuştuğunu ifade etti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir