• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Siverek`te Elektrik Sorunu Çözülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinde vatandaşları çileden çıkaran elektrik kesintilerine köklü çözüm bulmak amacıyla Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar`ın girişimleri ile mahalle muhtarları ve DEDAŞ yetkilileri çözüm için Siverek`te bir araya geldi. İlçenin Esmerçayır Caddesi üzerinde bulunan TEDAŞ işletme müdürlüğünde yapılan toplantıya DEDAŞ İl Müdürü Aziz Gündüz, AK Parti Siverek ilçe Başkanı İlhan Çelik ve mahalle muhtarları, Siverek TEDAŞ yetkilileri katıldı.
 
Siverek şehir merkezindeki elektrik sorunları hakkında mahalle muhtarlarını tek tek dinleyerek notlar alan Şanlıurfa DEDAŞ İl Müdürü Aziz Gündüz, bu yıl içerisinde elektrik sorununun tamamen çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.


Acil Olarak Şehir Merkezine 5 Trafo Kurulacak
Şehir merkezinde Şubat ayı sonuna kadar elektrik kesintilerinin çokça görüldüğü Esmerçayır, Dicle, Yenişehir, Ayvanat ve Fırat Mahalleleri`ne 5 adet 400 kw`lık trafo kuracaklarını söyleyen Gündüz, takılacak trafolar ile şehir merkezinde kısmı bir rahatlama yaşanacağını söyledi.
 
Üç Caddede Elektrik Kabloları Yeraltından Döşenecek
Gündüz, Şehir merkezinde şehrin işlek caddelerinden olan Hürriyet, İnönü ve Cumhuriyet Caddeleri`nde elektrik kablolarının yeraltına alınacağını kaydederek, bu caddelerde yaşanan elektrik sorununun çözüleceğini söyledi.
 
Şehrin Dört Tarafı Aydınlığa Kavuşacak
Siverek şehir merkezinde yaşanan aydınlanma sorunun öncelikli olarak ay sonuna kadar çözüme kavuşacağını söyleyen Gündüz, ayrıca eskiyen kabloların yenileceğini söyledi.
 
Elektik Sorununa 3 Milyon TL Ödenek Ayrıldı
Şanlıurfa DEDAŞ İl Müdürü Aziz Gündüz, Siverek`teki elektrik kesintileri sorununu çözüm bulmak için, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar`ın girişimleri sonucunda ilçeye 3 Milyon TL. Ödenek ayrıldığını belirterek, mart ayında yapılacak ihale ile çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanacağını, elektrik sorununun büyük oranda çözüleceğini kaydetti.

Çelik, "Elektrik Sorunu Çözülecek"
Siverek AK Parti Siverek ilçe Başkanı İlhan Çelik ise, "Siverek sorunları ile ilgili çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: "AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden beri ilçedeki sorunların çözüm noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Milletvekilimiz Kasım Gülpınar`ın talimatıyla elektrik sorununu çözmek amacıyla gereken neyse yapılacaktır." dedi.
 
Kaçak Elektriğe Savaş Açıldı
İlçedeki elektrik sorununun en büyük sebebinin kaçak elektik kullanımı ve ilçedeki elektrik kullanım potansiyeline karşılık abone sayısının azlığına bağlayan Gündüz, muhtarlara şöyle seslendi: " Muhtarlarımıza bu konuda önemli görevler düşüyor. Yanınıza gelen vatandaşlara elektrik kesintilerine karşı bilinç kazandırmanız lazım. Gereksiz elektrik kullanımının azaltılması, kaçak elektrik kullanımına karşı vatandaşları uyarmanız lazım." dedi
 
Toplantının sonunda DEDAŞ İl Müdürü Aziz Gündüz`e sorular soran basın mensupları, çözümlerin kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğini, burada söylenenlerin takipçisi olacaklarını söylediler.
 
A. Uğurlu-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir