• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
320 öğrenci ilk kez kayak sporuyla tanıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Kayak Yapmayan Kalmasın” projesi kapsamında ilk kez kayak sporuyla tanışan öğrencileri, ziyaret eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bu yıl proje kapsamında Erhan Onur Güler Kayak Merkezi’nde 320 öğrencinin faydalandığı, gelecek yıl bu sayıyı 5 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Yarıyıl tatilinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Spor Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla bir proje yaptıklarını hatırlatan Vali Çınar, 320 öğrencinin kayak yaparak yarıyıl tatilini geçirdiklerini söyledi.

Çınar, "Bu projeyle 320 öğrencimiz yarıyıl tatillerini kayak öğrenerek geçirdiler. Kayak öğrenme işi bir hafta 10 gün içerisinde gerçekleşebiliyor. 320 öğrencimiz modern ve çağdaş usullerle kayak yapmayı öğrendiler. Ayrıca projenin daha büyük kısmında dezavantajlı guruplar diyebileceğimiz kesimlerden öğrenciler, özellikle yatılı bölge okullarından seçmek suretiyle, her kesimden ve her köyden hedef tutarak, günde 50 kişiyi kayak merkezimize getiriyoruz. Öğretmenleri nezaretinde okullarından araçlarla alıp, burada bir gün boyunca modern kayak kıyafetleriyle onlara kaymayı öğretiyoruz.” dedi.

Kayağa getirilen çocuklara, değer verildiğini kendilerine hissettirildiğini vurgulayan Çınar, gelecek yıl bu projeler kapsamında 5 bin öğrenciye ulaşılacağının hedeflendiğini belirterek, şunları söyledi: “Onları kendi okullarından ve köylerinden alıp getirmek, bir hoca nezaretinde kayak öğreterek tekrar evlerine bırakmak, onlara değer verdiğimizin en önemli göstergesi. Tabi bu bir kere yapılan bir faaliyet. Onlarla temas noktasını sağlamış oluyoruz. Burada ömür boyu belki hiç unutamayacakları bir etkinlik olarak hafızalarında kalacaktır. Şu ana kadar bin 200 öğrencimiz bu projeden faydalandı. Ama gelecek yıllarda diğer ilçelerimizde olan kayak merkezlerini de değerlendirmek suretiyle bu rakamı 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz.” (Şükrü Kabataş-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir