• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Mobil Cihazlar Dünya Nüfusunu Geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sistem ve ağ alanında dünya devi olan Cisco, 2011 ve 2016 aralığını kapsayan mobil cihazlar ile mobil internet kullanımı için yaptığı araştırmanın sonucu yayınladı. Sonuçlara göre 5 yıl içerisinde dünya çapındaki mobil veri trafiği, dünya çapındaki sabit veri trafiğini üçe katlayacak. Ayrıca 2015-2016 yılları arasındaki mobil internet trafiği, 2012 yılındaki mobil internet trafiğini 3`e katlamış olacak.

 

Yüksek mobil internet kullanımının sebebi olarak ise, artacak mobil cihaz sayısı ve kullanıcıların çevrimiçi müzik ve video sitelerine olan alışkanlığı gösteriliyor.

 

10 Milyar Barajı Geçilecek
2016 yılında internete bağlanacak olan mobil cihazların sayısının 10 milyar barajını geçeceği tahmin ediliyor. Tabi Cisco bu cihazların içerisine dijital reklam panoları, GPS sistemleri ve kablosuz ağ ile kendini güncelleyebilen cihazları da dahil ediyor. Kısaca IP alan çoğu mobil cihazı Cisco listeye dahil etmiş.

 

Bu veriler tahminden ibarettir. Ama gerçek olma ihtimali oldukça yüksek. Çoğu kullanıcının cebinde 2 tane akıllı telefon olduğu görülüyor. Gittikçe artan internet hızları ve düşen fiyatlar ile 2016 için olabilecek bir veri.
 
Serdar Aktaş - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir