• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Sanayi sitesi esnafı: 1974'ten beri hizmet alamıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’de yaklaşık 500 iş yerinin hizmet verdiği Sanayi Sitesinde yaşadıkları sorunlara dikkat çeken site esnafı, 1974’ten beri hizmet alamadıklarını belirterek sorunlarının artık çözülmesini istedi.

Bozuk yol, elektrik kesintileri ve çöplerin toplanmaması gibi sorunlar yaşadıklarını söyleyen site esnafından Fahreddin Cihan, ayrıca iş yapamaz hale de geldiklerini belirtti.

Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 10 yıldır esnaflık yapan oto cam ustası Yunus Irmak, özellikle yol ve çöp sıkıntılarının olduğunu ve bunun bir çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Sanayi Sitesi’nin içinde temizlik hizmetinin olmadığını aktaran Muharrem Ete ise, siteye  hiçbir bakımının yapılmadığını savundu.

Yollarda çukurların oluştuğunu belirten Ete, kapının önünde biriken çöpleri kendi çabalarıyla topladıklarını aktardı. Eskisi gibi müşterilerin de sanayi gelmediğini belirten Ete, yolların yapılması, çöplerin toplanması ve siteye bakımın yapılması durumda tekrar müşterilerin geleceğini söyledi.

Mardin Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Çalkan da sitede yaklaşık 500 esnafın hizmet verdiğini söyledi.

"Temel atıldığı tarihten beri hiçbir hizmet alamadık"

Çalkan, "Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 2 bin kişi ekmek parasını kazanıyor. Bu esnafımızın çoğu küçük esnaftır ve sadece gününü kurtaran esnaftır. Sabah erkenden gelip akşam evine ekmek götürmek için çabalayan insanlardır. Şu an esnaf arkadaşlarımızın sıkıntıları hat safhaya ulaşmıştır. Mardin Sanayi Sitemizin temeli 1974’te atıldı ve o günden beri hizmet veriyor. Temel atıldığı tarihten beri hiçbir hizmet alamadık. Yaptığımız yazılı müracaatlar da sonuçsuz kalınca büyük sıkıntılar çektik. Bu sıkıntılarımız hala da devam ediyor. Sitenin içindeki yollardan ve çöpten çok sıkıntılar çektik, çekmeye devam ediyoruz.  Bizler bu sıkıntılarımızı yıllardır dile getiriyoruz ama maalesef bir çözüm ortaya çıkmıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yine de ümitliyiz. Kısaca bizler, Mardin Küçük Sanayi Sitesi olarak, hizmet bekliyoruz. Anayol üzerinde bulunan elektrik direkleri değişirken bile bir ay boyunca elektriksiz kaldık. Esnafımız geçen ay elektrik hizmeti alamadı. Yaptığımız yazışmalar sonuçsuz kalınca esnaf olarak yola çıkarak eylem yaptık. Eylemin ardından ancak elektrik verilmeye başkandı." diye konuştu. (M. Salih Keskin- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir