• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Van Gölü Havzasının `Afet kotu`nun düşürülmesi mağduriyetleri giderecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Gölü havzasındaki yerleşim alanlarında, 20 yılı aşkın bir süredir devam eden "Afet Kotu"nun düşürülmesinin mağduriyetleri gidereceğini aktaran Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bu sayede gölün kirlenmesini önüne de geçileceğini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy, Tatvan ve Van Gölü havzasının 1995 yılında gölün yükselmesi sonucu bin 655 metre kotuyla afet kapsamına alındığını hatırlattı.

Aradan geçen 20 yıla rağmen afet kotunun düşürülmemesinin mağduriyetlere sebep verdiğini söyleyen Aksoy, yetkililerle yaptıkları uzun görüşmeler sonucunda söz konusu kotun düşürüldüğünü belirterek, "Şu anda bin 655 olan afet kotu Bakanlar Kurulu kararı ile bin 653 bandına düşürülmüş durumda. Yeni kot seviyesi çoğu mahalle ve vatandaşımızın mağduriyetini giderecek seviyesidir. Daha ötesi zaten kıyı kenar çizgisine katılıyor. Bu kararın çıkmasıyla yıllardır devam eden büyük bir sorun çözülmüştür. Biz de belediye olarak vatandaşlarımızın gerek yapılarını yapma ve gerekse onarma konusunda gereken kolaylığı sağlayacağız. Ancak vatandaşlarımız sahile yakın alanlardaki yapılarını yaparken biz buralarda herkesin göl manzarasından istifade etmesi adına çok katlı yapıların yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Burada yapılacak olan yapılar ancak plan ve proje dahilinde kademeli olarak yapılmasına müsaade edilecek." dedi.

Aksoy, Afet kotunun sorununun çözümüyle birlikte Türkiye`nin en büyük gölü olan Van Gölü`ndeki kirliliğin de önüne geçileceğini kaydetti. (Şükrü Kabataş- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir