• DOLAR 32.738
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2447.764
  • ...
Mahmut Kar 3 gündür gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizb-ut Tahrir tarafından bugün İstanbul`da düzenlenmesi planlanan ‘Dünya Hilafet`e Neden Muhtaç?` temalı konferans cuma günü iptal edilmesinin ardından Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar ve Köklü Değişim Dergisi Yazarı Osman Yıldız gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Hizb-ut Tahrir bugün İstanbul`un Bayrampaşa ilçesinde ‘Dünya Hilafet`e Neden Muhtaç?` temalı konferans düzenlenmek istedi.

Hazırlıkları tamamlanan programa 2 gün kala, Bayrampaşa Kaymakamlığı konferansı iptal etti. Konferansın iptal kararının ardından Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğüne ifade için çağırılan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar ve Köklü Değişim Dergisi Yazarı Osman Yıldız gözaltına alındı. 3 gündür gözaltına alınan Kar ve Yıldız`ın gözaltı alınmasının gerekçesi halen bilinmiyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Mahmut Kar`ın Kardeşi Fatih Kar, “Bugün düzenlenmesi planlanan  ‘Dünya Hilafet`e Neden Muhtaç?` isimli konferansın duyurusunun ardından özellikle ulusalcı, Atatürkçü medya organları Cumhuriyet, ODA TV, Aydınlık Gazetesi ve FETÖ`nün yayın organı Samanyolu Haber ile Aktif Haber amacını saptırıcı yalan ve iftiralarla dolu haberler yaptılar. Bunun üzerine bir kamuoyu oluşturmaya çalıştılar. Tutmayınca da milletvekili Aylin Nazlıaka Meclis'e soru önergesi verdi. Diğer taraftan konferansın gerçekleştirilmemesi için Ömer Faruk Eminağaoğlu savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu çevrelerin bu hamle ve tutumlarını savcılık soruşturmaya dönüştürmüş, ağabeyim Mahmut Kar ile Osman Yıldız ifadeye çağırılıyor ve gözaltına alınıyorlar. Biz gözaltına alındıklarını öğrendikten sonra kendilerine ulaşmak istedik, emniyet bizi yanlış yönlendirerek yerlerini söylemedi. Uzun uğraşlar sonucu kendileriyle görüştük. Ağabeyim ve Osman Yıldız şu an İstanbul Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutuluyor. Şu anda gözaltında tutulmalarına anlam veremiyoruz.” dedi.

“İnsanlar hapsedilerek, kelepçelenerek fikirlerin önüne geçilemez”

Kar, “Hizb-ut Tahrir siyasi ve fikri çalışmalar yapan bir partidir. Hizb-ut Tahrir çalışma yaptığı hiçbir bölgede şiddete ve silahlı eyleme başvurmamıştır. Dolayısıyla bugün Türkiye`de fikir hürriyetinden bahseden insanların bu şekilde tavır takınıyor olmaları tahammülsüzlüklerinden ve Müslümanlara olan düşmanlıklarından kaynaklanıyor. Bizim talebimiz bütün Müslüman kardeşlerimiz ve özelde de Mahmut Kar ve Osman Yıldız`ın serbest kalmasıdır. 28 Şubat bitti deniliyor ama bugün 28 Şubat devam ediyor. Bugün 28 Şubat`ın kalıntıları rejimin bekçileri, laik, Kemalist çevreler 28 Şubat`ı devam ettiriyor. Zindanlarda Müslümanlar haksız yere kalıyor. Düşünün ki cuma günü devlet televizyonunda hilafetin konu alan bir dizi ele alınıyor ve reyting rekorları kırıyor. Hemen akabinde yine aynı kanalda hilafetin tarihin tartışıldığı bir program yayınlanıyor... Bu konuda bir tezat var, yetkililerin bir açıklama yapması bekliyoruz. İnsanlar hapsedilerek, kelepçelenerek fikirlerin önüne geçilemez."  ifadelerini kullandı.

Kar ve Yıldız`ın gözaltına alınmasına ilişkin Hizb-ut Tahrir de yazılı basın açıklama ile tepki gösterdi. Konferansın iptal edilmesinde eski YARSAV Başkanı Emin Ağaoğlu ile CHP`den ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka`nın rolünün olduğu ifade edilen açıklamada, "Konferansın ilan edilmesinden sonra belli çevreler tarafından ittifak edercesine yalan haberler ile aksi sedalar oluşturuldu. Ergenekon artığı eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile müfteri olduğu için kendi partisi CHP`den dahi ihraç edilen Aylin Nazlıaka tarafından şikâyetler ve suç duyuruları yapıldı. Dillerinden düşürmedikleri ‘düşünce özgürlüğünü` sadece İslami değerlere saldırı ve kutsallarımıza hakaretten ibaret gören bu güruh, böylece istediğini hükümet eliyle yaptırmış oldu." (M. Hüseyin Temel – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir