• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
"Bu memleketin evlatlarını katil yapanlar hesabını veriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de, 15 Temmuz Direniş Meydanı`nda düzenlenen mitingde halka hitap Başbakan Binali Yıldırım, "Bu memleketin evlatlarını katil yapanlar, kalem tutması gereken ellere silah tutuşturanlar şimdi hesabını veriyor, tek tek hesabını soruyoruz." dedi.

12 Eylül halk oylamasında da Bingöl darbe anayasasına yüzde 95 ile ret oyu verdiğini ifade eden Yıldırım, darbe kalıntılarından bu anayasayı temizleme görevinin yine Bingöllülere düştüğünü belirtti.

Yıldırım, "15 Temmuz'da sizin emanetinizi almak için geldiler alçaklar. FETÖ teröristleri bütün gücüyle geldiler ama emaneti teslim etmedik. Öyle yağma yok. Eline milletin silahını, uçağını, helikopterini alacaksın ve bu şekilde milletin üzerine bombaları, mermileri yağdıracaksın… Millet bunu unutmaz. Hele hele Bingöl hiç unutmaz. Artık bu ülkede darbeler dönemi bitmiştir. Millet iktidarına, başbakanına, cumhurbaşkanına, meclisine ve Bingöl bu meydanda sahip çıktı, o geceyi karanlıktan aydınlığa dönüştürerek sahip çıktınız." dedi.

"İstiklal savaşında Türk`ü, Kürt'ü, Zaza`sı, Çerkez`i Arap'ı hep beraber bir olduk. Beraber olduk, omuz omuza verdik. Savaştık ve zaferi beraber kazandık." diyen Yıldırım, Hiç bir etnik grubun diğerine üstünlüğünün olamayacağını vurguladı.

Yıldırım, "Bizler Hz. Muhammed`in ümmeti olmaktan şeref duyuyoruz. Allah`ın birleştirdiğini kim ayırabilir. Yeter ki oynanan oyunların farkına varalım, tuzakları fark edelim, hainlere gereken dersi verelim. Müslüman Cezayir arasına fitneyi koydular aynı tuzağı bizim için de yapmaya çalışıyorlar. Bizleri de Kürt, Türk, Zaza diye birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar. Asil milletimiz, hileli tuzakları başlarına geçirecek ve bizi parçalamaya çalışanlara gereken dersi verecektir." diye konuştu.

"Ellere silah tutuşturanlar şimdi hesabını veriyor"

PKK'nin özellikle bölge halkına zarar verdiğini altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu: "Hükümet yollar tüneller yaparken şantiyeyi basan iş makinelerini yakanlar en çok zararı size veriyor. Ben Ulaştırma Bakanıyken, bu havalimanını yaparken bu alçak teröristlerden neler çektim neler. Makinaları yakarlar, işçileri kaçırırlar… Ama onlar yaptı biz yılmadık, devam ettik. İnat da bir murattır dedik. Havalimanını yapıp sizlerin hizmetinize sunduk. Esnafa kepenk kapattırarak rızkına engel olan, terörle bölgedeki ticareti durma noktasına getirenler en çok bu memleketin insanına zarar veriyorlar. Bu bölgede terörün şiddet sarmalından en çok siz etkileniyorsunuz. Çocukları kandırarak dağa çıkararak, ellerine silah vererek askere saldırtanlar en çok bu memleketin siz asil evlatlarına Zazalara, Kürtlere zarar veriyorlar. Bu bölgenin çocukları okumasın, cahil kalsın diye okulları yaktılar. Evladı dağa çıkarılmış annenin, çocuğuna hasret kalmış babanın hasretini kim dindirebilir.  Bu memleketin evlatlarını katil yapanlar, kalem tutması gerek ellere silah tutuşturanlar şimdi hesabını veriyor tek tek hesabını soruyoruz."

"Cazibe merkezileri programı ile bölge canlanacak"

Cazibe Merkezleri programı ile bölgele birçok teşvik programı uyguladıklarını ifade eden Yıldırım,  Bingöl'e entegre yem fabrikası ve ilaç fabrikasının kurulacağını belirterek yeni iş alanlarını açılacağını kaydetti.

"Bu yeni sisteme CHP, HDP karşı çıkıyor bunların, ilişkisi ahbap çavuş ilişkisidir." diyen Yıldırım, "CHP de HDP  de kara tren yolcusu. Ülkeye hızlı tren gelmiş uçakla yolculuk yaygınlaşmış, havayolu halkın yolu olmuş bunlar hâlâ kara trende kalmış. Her yeniliğe karşı bunlar. CHP ve HDP ne zaman hayırlı bir iş yaptılar, ne zaman ülkenin hayrına olan bir işe 'evet' dediler?  Millet, bunlara 16 Nisan'da unutulmayacak bir ders verecek." diye konuştu.

"Son 14 yılda Bingöl'e tam 10 milyar liralık yatırım yaptık"

Son 14 yılda Bingöl'e tam 10 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Bingöl'deki mevcut okulları yeniledik. Ücretsiz ders kitabı dağıtıyoruz. Bingöl`deki öğrencilerimize 61 milyon eğitim yardımı yaptık. Bingöl Üniversitesini kurduk. 22 fakülte ve yüksekokuluyla birlikte bölgenin parlayan yıldızı oldu.  Bu yıl merkezde 924 öğrenci kapasiteli yeni bir yurt açıyoruz. Bingöl'ün merkezden ilçelerine kadar her bir köşesini sağlık tesisleriyle donattık. Bingöl için 890 milyon liralık sosyal destek verdik. Bingöl'de 5 bin 544 konut inşa ettik." dedi.

Başbakan Yıldırım mitingin ardından  AK Parti Bingöl Eski Milletvekili Mahfuz Gülen'in vefat eden babası Abdullah Gülen için merkez İnali Mahallesi'ndeki taziye katılarak baş sağlığı dileklerini iletti.  (Nihat Kanat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir