• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
MEB, YGS`ye girecek adaylar için 3. sınavı erişime sundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, üniversite sınavlarına hazırlanan 12. sınıf ve mezun öğrencilerin üniversite hazırlık sürecinde genel başarı düzeylerini ölçmek, sınav kaygılarını düşürmek ve sınav pratiği oluşturmak amacıyla hazırlanan YGS 3. Değerlendirme Sınavı, dün itibarıyla yayımlandı.

Tüm sınıf düzeylerinde hazırlanan kazanım kavrama testleri ile değerlendirme sınavlarına "http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar" adresinden erişilebilecek.

YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Binlerce üniversite adayının beklediği YGS sınav giriş belgesi, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Sınava girecek adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne T.C Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yaparak YGS sınav giriş belgesine ulaşabilecek.

ÖSYM'DEN ADAYLARA ÖZEL UYARI

ÖSYM, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "2017 YGS'de saat 09:45'te binaya alma işlemi sonlandırılacaktır. Adaylar sınav başlama saatinden 15 dakika önce sınav binasına giriş yapmış olmalıdır. Saat 09:45'ten sonra sınav binasına kimse alınmayacaktır" uyarısını yaptı.

YGS'YE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

İstanbul'da 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) öğrenci ve görevliler, toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde (İBB) AK Parti ve CHP Grubu'nun konuyla ilgili sunduğu ortak önerge, teklif kararı olarak görüşülerek meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, 12 Mart Pazar günü YGS sınavına girecek öğrenciler sınava giriş belgelerini, öğretmenler ise sınavda görev aldıklarını gösteren kâğıtları göstererek toplu taşıma araçlarına ücretsiz binebilecek. Öğrenci ve görevliler sınav günü İstanbul'da hizmet veren İETT otobüsleri, metrobüs, halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metro, füniküler, tramvay, teleferik, Şehir Hatları Vapurları ile özel deniz motorlarına ücret ödemeyecek. Toplu taşıma araçlarının akaryakıt ve enerji bedelleri İBB tarafından karşılanacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir